Част от Центъра на Пловдив и Стария град са оставени без вода към този момент. От няколко дни, заради аварии, има режим на водата, сигнализираха читатели на GlasNews. Водата в Стария град е спряла още от ранните часове на деня, а в района на тунела - около обяд, сподели пловдивчанин, определяйки ситуацията като "терор".

"Спират водата без предупреждение", сигнализарат и от хотел в района. Гостите в хотелите недоволстват, че в жегите не могат да си вземат душ, а персонала да изпълнява елементарните си задължения.

От ВиК са обещали да отстранят аварията до 16 часа, но и досега нямат вода. Трети ден по 8-10 часа на ден нямат вода. Казали, че ще продължи проблемът и в следващите дни.

"Живея в идеалния център на Пловдив, над Главната, на Сахат тепе. Да попитам, втори ден или няма вода, или налягането е много слабо, за какво става дума, дами и господа, от ВИК при тези горещини ? Какво излиза - лятото без вода, зимата на студено, в кой век и къде живеем?", пита реторично друг потребител във фейсбук.
 

Справка в сайта на водоснабдителното дружество показа, че днес е имало няколко аварии на територията на града ни.

Едната от тях е на ниво показатели водоем "Бунарджик". Съобщава се, че ще бъде нарушено водоподаването във високата зона на "Стария град" и "Сахат тепе" в часовия диапазон от 14:00 до 16:00 часа.

Към момента на аварийния телефона на ВиК никой не отговаря.