Ограничаването на продажба на алкохол на непълнолетни не е много успешна в Пазарджик. За това алармира ученик от езикова гимназия в града.

Действително в обектите контролът се извършва от продавачите, но кой го извършва при покупки от вендинг машини? Никой. Точно това доказва и въпросният ученик, който демонстрира как всеки може да си купи бира от автомат на улицата - в случая бул. "Георги Бенковски".

"Виждате тази машина, която се намира на няколко стотин метра от езикова гимназия, с различни напитки и снаксове вътре. Но има и нещо, което е спряло вниманието ми и това е Пиринско Светло", започва показното си момчето.



Той изважда монета от 2 лева и я пуска в машина, след което въвежда съответния код. Готово! Бирата е вече в ръцете му.

Веднага изниква въпросът - колко още други деца повтарят това упражнение?

Повечето пазарджиклии също останаха недоволни от тази "опция" на машината, която е недалеч от гимназия.

"Браво на момчето, наистина не трябва да се продава алкохол на малолетни, всички хейтят, но дали ако се случи на тяхните деца ще са така лекомислени", отбеляза Йордан П.

"Адмирации, Теодоре! Радвам се, че има будни и отговорни младежи в този град! Не обръщай внимание на хейтърите, те никога няма да излязат от кочината на собственото си съзнание!", добави Благовест Д.

Не липсваха и хора на друго мнение, които посочват, че всъщност "трябва да се радвате, че можете да си купувате бира, а не да мрънкате". Както и че бира всъщност не е "реално не  е алкохолна напитка".

 Кадри: Теодор Присадников