През цялата нощ в пловдивското село Трилистник, община Марица, са дежурили екипи на МВР и пожарната.

Кметът на селото Мирчо Петров съобщи, че снощи с гумена лодка е евакуиран един човек, който е потърсил спасение на покрива на къщата си.

Над 200 са наводнените къщи в Карловско, започва отстраняването на щетите

"Гледахме първо да опазим имуществото на хората, защото голям част ги нямаше. Водата в селото вече се е отдръпнала с едва четвърт, но все още в голяма част от къщите има вода в дворовете и на първите етажи. Снощи към 22.00 часа евакуирахме с лодка един човек, който се беше качил на покрива. Докато не се оттегли реката, нещата ще станат трудно, защото самата река е малко над нивото на селото", съобщава БНР.

Първи СНИМКИ от Трилистник - селото е потопено

Скъсана дига на река Стряма при село Калековец е препълнила каналите на "Напоителни системи", последвана от приливната вълна в село Трилистник. Това стана ясно след като директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Васил Узунов заедно с експерти от дирекция „Контрол“ са обходили днес участъка от реката между селата Калековец и Маноле, съобщиха от дирекцията. Информацията за очакваната приливна вълна беше получена в петък от Национален институт по метеорология и хидрология и незабавно бяха предупредени кметовете на всички населени места, допълниха оттам.