ВМЗ-Сопот е спряло производствения си процес заради проливните дъждове от тази нощ.  Наводнени са складови помещения и производствени цехове, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията. 

Електричеството е спряно на производствената част в Сопот, с цел недопускане на авария.

Бедствено положение в Карловско! 5 села са под вода ВИДЕО

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова пътува към завода, за да се запознае на място със ситуацията. 

Ако е необходимо, ще бъде осигурена логистична помощ от други предприятия в системата на Министерството на икономиката и индустрията.

Припомняме, по-рано днес беше обявено частично бедствено положение в община Карлово.

Поне 40 къщи са наводнени в село Каравелово, съобщи кметът на населеното място Славка Червенкова. Положението е много зле. Мостовете над река Татлъ дере, които са при Културния дом и ракиджийницата, преливат. Има бедстващи хора, евакуирани в момента, заяви още кметът. Те ще бъдат настанени временно в кметството. 

Къща рухна в карловското село Богдан вследствие на поройните валежи. Постройката, която вероятно е била изградена от кирпич, е повлечена при пропадане на земни маси. Това съобщи пред GlasNews жител на Анево, който има роднини в Богдан - именно те му споделили за трагичната ситуация при тях.

По непотвърдена информация не само една къща е рухнала в селото, засега броят им не е ясен. 

Река Стряма излезе от коритото и наводни пет села. Коли и магазини бяха залети в село Богдан. Дворовете са с над 2 метра вода. Евакуиран бе и човек, заклещен в колата си на моста в селото. Евакуирани бяха четири деца и самотни възрастни хора.

Къщи рухнаха в Богдан! Бедстващи в Каравелово! Колко останаха без дом?

С лодки евакуират хора в Карловско, 2 м вода в дворовете ВИДЕО