Употребата на електрическите тротинетки за придвижване навлиза все повече у нас, но зачестиха и опасните ситуации.

"Пълно безотговорност". Така жена определя видяното на пътя Велико Търново - Арбанаси. Тя споделя и видеоклип, на който се вижда човек с тротинетка, движещ се по пътя.

"Тротинетка на междуградски път Велико Търново - Арбанаси - Горна Оряховица... Гледам и не вярвам на очите си", пише Искра С.

Случката буди разнопосочни коментари. Някои граждани изразяват са възмутени от постъпката на човека. Те се съмняват и дали са спазени правилата, които трябва да спазват собствениците на подобни превозни средства. Друг техни съграждани обаче не виждат проблем в действията на мъжа. 

Мъж с тротинетка мина на червено и отне предимство на автомобил ВИДЕО

 Припомняме, че в Закона за движение по пътищата са приети разпоредби за шофирането на електрическите тротинетки.  Техните водачи нямат и право да развиват скорост, по-висока от 25 км/ч, също и да се движат по пътища и улици, на които максимално разрешената скорост за движение е над 50 км/ч, като това ограничението не се прилага за улици с изградена велосипедна инфраструктура.

Челна катастрофа в Търновско! Има ранени СНИМКА

Като в ЗДВП са предвидени и глоби. Санкциите за неспазване на правилата са съответно 10 и 50 лв. – в зависимост от тежестта на нарушението.

И докато за някои граждани ситуацията може да завърши с инцидент, а други не виждат нарушение. Като според тях мъжът не се движи опасно и в участъка ограничението на скоростта е 40 километра в час.

Това далеч не е първата проява на човек с тротинетка, която буди дискусия и възмущение. През лятото нашумяха опасните прояви на Емили, която получи и прозвището Тротинетката. Тя се предвижваше опасно по пътната мрежа на страната. Междувременно различните инциденти с подобни превозни средства зачестяват.

Нов сигнал срещу Емили с тротинетката. Тя: Пак ще си летя по магистралите

Кадри от случая в Търновско вижте във видеото: