Апелативен съд- Пловдив остави за постоянно в ареста мъжа и жената предоставяли терен на проститутки в различни квартали на Пловдив. 28-годишният Филип Ангелов и 45-годишната Силвия Луканова са обвинени в пране на пари и, че от началото на 2022 г. до 16 юни 2023 г. отдавали систематично помещенията за сексуални услуги на различни лица.

За горепосочения период били наети около 26 апартамента в различни квартали в Пловдив. Получените пари двамата обвиняеми инвестирали в 5 апартамента в града и няколко автомобила.

След като преди 7 дни Окръжен съд-Пловдив ги остави в ареста, двамата са решили да обжалват  решението, но апелативните магистрати са потвърдили решението на първоинстанционния съд.

двамата са обвинени и за това, че в периода от 02.09.2022 г. до 15. 03. 2023 г., в Пловдив, в съучастие, са извършили сделки с имущество, за което са знаели, че е било придобито чрез горното престъпление

По искане на прокуратурата и адвокатите на обвиняемите предходното заседание се проведе при закрити врати, без присъствие на журналисти, за да не се разгласят интимните отношения на граждани. В залата позволиха да присъства само разследващ полицай и съпругата на обвиняемия.

Оставиха в ареста мъжа и жената, предоставяли терен на проститутки в Пловдив