Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния Филип Ангелов и 45-годишната Силвия Луканова. Двамата бяха  доведени под стража в съдебната зала, където магистратите решиха, че от доказателствата събрани до момента по делото, двамата са съпричастни към престъпленията, за които са им повдигнати обвинения. Съдията прие, че при налагане на  мярка различна от задържане под стража няма опасност от укриване, но е налице реална опасност от извършване на престъпление, поради което остави и двамата в ареста. 

Силвия и Филип са арестувани, след като е било установено, че са предоставяли на помещения за сексуални услуги и пране на пари.  От началото на 2022 г. до 16 юни 2023 г. те  отдавали систематично помещенията на различни лица  с цел получаване на облага – престъпление по чл. 155 ал. 3 вр. ал. 2 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Двама решиха хитро да печелят от проститутки, не им се размина

Двамата са обвинени и за това, че в периода от 02.09.2022 г. до 15. 03. 2023 г., в Пловдив, в съучастие, са извършили сделки с имущество, за което са знаели, че е било придобито чрез горното престъпление – престъпление по чл. 253 ал. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, коментира прокурорът Светослава Пенчева. По досъдебното производство е установено, че двамата са наемали апартаменти в  Пловдив и ги отдавали на различни лица за сексуални услуги срещу заплащане. Обвиняемите давали на собствениците месечен наем за жилищата, а лицата, които ги ползвали за извършване на сексуални услуги, плащали на  двамата между 50 и 70 лв. на вечер.

За горепосочения период били наети около 26 апартамента в различни квартали в Пловдив. Получените пари двамата обвиняеми инвестирали в 5 апартамента в града и няколко автомобила.

По искане на прокуратурата и адвокатите на обвиняемите делото се проведе при закрити врати, без присъствие на журналисти, за да не се разгласят интимните отношения на граждани. В залата позволиха да присъства само разследващ полицай и съпругата на обвиняемия. Защитата на Луканова - адвокат Евдокия Кемалова, представи писмени доказателства, които представляват справки за здравословното състояние на обвиняемата. Представиха се и документи за имот в Марково, който Силвия  е придобила чрез кредит.

Вижте задържаните за схемата с бардаци в Пловдив СНИМКИ

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.