Вместо да ровите в групата или да създавате идентични публикации, съвсем бързо, лесно, удобно и без чуждо допитване да разберете как е трафикът към момента. Прилагам и снимка, направена 17 минути преди проверката на трафика във WAZE и Google Maps. Картата я има на всеки телефон. Ползвайте умните си телефони за умни неща, не само за фейсбук.

Това написа Александър Мечев в една от групите за пътуване до Гърция и добави, че със следене на трафика е минал границата за 7 минути, докато хората преди него са чакали над час. Човекът просто се е съобразил с промяната на натовареността.

"И за вас, и за околните, и за граничните не е ОК да се изсипваме накуп", посъветва мъжът, чийто коментар предизвика адмирациите на повечето потребители на социалната мрежа. На всички останали, които до този момент не са предпочели услугите на умните си телефони, препоръчваме да се вслушат в съвета на мъжа, който на въпроса: "Как другите минаха за 70 мин. а авторът за 7?", отговори кратко и ясно:

"Не отидох в навалицата, изчаках да минат и тогава. Много по-полезно е едно плажче на Фанари или кафе/бира/магазинчета за жените в Комотини, пред това да висиш на опашката. Същото е като да тръгнеш в 17 или в 18 часа за някъде в големия град. Все в 18:30 стигаш.

Отново километрична опашка в жегата на "Маказа" СНИМКА

Припомняме, и днес километрична опашка от автомобили се образува на ГКПП „Маказа“ в посока Гърция. Близо 5 километра беше задръстването, разбра GlasNews.bg.

Същото беше и вчера, когато трафикът към южната ни съседка отново беше натоварен. Хората бяха принудени да чакат в колите си близо два часа в горещото време.