Движението по пътя Асеновград - Смолян е затруднено, научи GlasNews.bg.

Камиони са закъсали заради падналия сняг, сигнализират очевидци. Те разказват, че предвижването е блокирано от Проглед към Чепеларе заради камиони. На снимки, споделени в мрежата, се вижда и актуалната обстановка на пътя.

Припомняме,че ДЗЗД „Пътно поддържане Смолян“ отново ще се грижи за зимното поддържане на територията на областта - дружеството е спечелило поръчката и тази година.

540 км. е републиканската пътна мрежа на територията на област Смолян. Имаме готовност с над 100 машини“, заяви Хари Малинов от ДЗЗД „Пътно поддържане-Смолян“. Подписани били и договори с подизпълнители, които ще се грижат за част от зимното поддържане.

Снежна приказка! Села в Родопите побеляха СНИМКИ

Снеговалежи има и в други части на планината -  селата Борино, Скобелево, Лилково и Бойково.

От  администрацията на община "Родопи" съобщиха, че при нужда са готови да предприемат  действия за обработка на пътищата и осигуряване на снегопочистваща техника. До момента снегът не създава проблеми, но  всички, които пътуват в тези райони, трябва задължително да са подготвени за движение в зимни условия.

Шофьорите трябва да се движат с по-ниска скорост, увеличено внимание и да не предприемат резки маневри.

Припомняме, че за  понеделник е обявен жълт код за значителни валежи от дъжд и сняг в 11 области от Централна и Източна България.

Камион и кола се сблъскаха, загина млад мъж СНИМКА


Предупреждението за потенциално опасно време е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали и Смолян.

Днес ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, по Черноморието до 7° - 8°, в София - около 0°.