Сигнал за грозен случай на насилие се разпространява във Facebook. Гражданин твърди, че мъж блъснал и ударил жена. Причината? Според Никола Н. това станало заради откъснат орех от двор. Ситуацията се разиграла в Плевен, а гласност за нея е дадена на 3 септември в социалната мрежа.

Никола Н. описва, че жена се присегнала от улицата и откъснала ореха от дърво, което се намирало в двор. Това провокирало и реакцията на мъж, който излязал от близко заведение. "Изкочи един съвсем неприятелски настроен чичо, който се развика, удари жената и я блъсна на земята", твърди Никола Н.

"Може ли такава агресия бе хора? За един орех на улицата! Вижте го добре този герой. И ако жената подаде жалба, ще свидетелствам!", пише Никола Н. Той разпространява и снимка на мъжа, сочен за замесен в случая.

Вижте цялата публикация на  Никола Н., споделена във Facebook:

"Рано тази сутрин, вървейки от Втора база надолу към центъра, видях как една жена се пресегна да откъсне орех от дърво на улицата - в ничий двор. Веднага след това от отсрещното заведение с благото име "Приятели", на ул."Мария Кюри" №4, изкочи един съвсем неприятелски настроен чичо, който се развика, удари жената и я блъсна на земята.

За съжаление аз бях доста далече и не можах бързо да се притека на помощ. Чичката, като видя насочен към него телефон, веднага избяга и се скри в заведението! Собственик, управител, работещ там? Може ли такава агресия бе хора? За един орех на улицата! Вижте го добре този герой. И ако жената подаде жалба, ще свидетелствам!"

GlasNews е готов да сподели версията и на мъжа, сочен за извършител на проявата.