Странен казус от Варна породи дискусия между местните жители. Той е свързан с разчертаването на новата Зелена зона.

"Скоро разчертаха, около вкъщи, бъдещата зелена зона. Това което прави впечатление на пръв поглед е, че разчертаните паркоместа са в пъти ПО-МАЛКО от досега паркиралите автомобили. Една от причините за това е- има гаражи които са преустроени за живеене и нямат вход за коли (зазидани са), но в същото време са разчертани с жълти линии и е забранено да се паркира пред тях! Питането ми е, към кого да се обърна в община (става въпрос за р-н  “Одесос” или голяма община) и може ли въобще нещо да се направи по въпроса? Защо Благодаря предварително!", пита Мариян Кунев.

Според някои до това разчертаване се е стигнало заради необявяването на промяната на статута на гаражите.

"Дори и преустроени за живеене, не вярвам да е сменен статута им от гараж на нещо друго, в общината се водят гаражи", коментира Петко И.

"Искате да сменяте статута на гаража вместо собствниците? Искам да видя цирка, който ще последва от това (такси, данъци и т.н.) Да не говорим, че тия дето са си преустроили гаражите най-вероятно са в нарушение на някои процедури и ако "органите" им се работи, ще изкарат някой лев за бюджета на общината", пише Николай И.

"Статута на гараж по закон не може да се смени. Той си остава гараж, това че някой си живее там е друг въпрос. Може да се направи много, но е занимавка. Пускат се жалби и ще накарат човека живеещ в гаража да се махне от там и ще го накарат да си го направи отново гараж,да събори зиданото и да сложи отново врата на гараж." добавя Валентин Т.