Затворникът Даниел Кайраманов, който се оплака, че е бил бит от надзиратели в  пловдивския затвор, е оттеглил жалбата си, предава TrafficNews. Проверката е показала, че надзирателите не са използвали помощни средства и не е бил удрян с палки. Инцидентът е станал в стационара. Даниел настоявал лекарят да му даде направление за каррдиолог, тъй като имал проблеми със сърцето, но не получил такова. Това предизвикало агресия у лишения от свобода, който започнал да крещи и да псува. Надзирателят, който бил в стационара, му сложил белезници и го върнал в килията. 

В крайна сметка Кайраманов оттеглил жалбата си и се извинил. 

От синдикалната организация обаче потвърждават, че случаите на агресия между затворници и срещу надзиратели ескалират. Причина за това, според синдикалисти е законодателната база. Делата, които затворниците водят срещу служители на затвора са се увеличили драстично, а лишените от свобода печелят голяма част от тях. 

Стига се до изключителни парадокси. Преди две години лишен от свобода, който изтърпява наказанието си в пазарджишкия затвор, бе хванат да вари ракия в килията си. Заради провинението той е наказан с 14 дни карцер. В отговор, затворникът е завел дело за нарушени човешки права.