Поредна случка от София провокира въпроси. Става въпрос за често срещан проблем по пътищата на страната.

Върху паркирана кола били нанесени щети. Мъжът, чиято собственост е автомобила, дава гласност за случката. Той добавя, че авторът на посегателството е заснет, а сигнал до полицията е подаден.

Човекът не споделя и конкретните щети, които са нанесени на МПС-то в кв. "Стрелбище", но уточнява, че действието е извършено от жена.

Мръсно наказание застигна водач на Мерцедес СНИМКИ

Иванов изразява и недоумението си от желанието на хора да вредят на чуждо имущество, а мнението му провокира дискусия.

"Колко отвратителен трябва да ти е живота, че да имаш такъв манталитет. Както и да е. Всеки носи отговорност за постъпките си", пише той.  Мъжът добавя, че смята за неетично да разпространява лицето на извършителката. Като разкрива, че жалба е подадена.

"Но се питам защо?! Що за просташки манталитен, що за нещастен и ужасен живот трябва да имам, за да причиняваш щети на други хора", заключава той.

Някои граждани са съгласни с него - частната собственост е непрекосновена. Но други споделят противоположно мнение. За тях спуканите гуми и надрасканите коли са следствие от наболели проблеми и безхаберие.

Забиха кирка в капака на кола СНИМКИ

Не липсват и софиянци, които споделят своя горчив опит със "самоуправството" по паркинги и пътища. А за други проблемът е следствие от далеч по-кардинални процеси в българското общество. Вижте някои от мненията на столичани:

"Вчера се прибрах с колата на майка ми - непозната кола пред блока, и веднага вдигнати чистачки. Миналата година надраха на мъжа ми чисто нова кола - буквално за 1 път паркирана.

След като една бабичка викала от балкона, че това били местата на дечицата й. Попринцип сме си прежалили една кола, но паркираме ли нещо друго веднага одрано, откраднати капачки, вдигнати чистачки.

Да си призная, малко ми е обидно,че и жени демонстрират такова просташко поведение... Какво е това пазене на места не знам", пише Кристина В.

"Защото народа масово е изпростял, това е самата истина! Не случайно хората са казали " с лош човек може да се разбереш, но с прост - никога!" В последно време масово се наблюдава простотия у хората. Дали ще е агресия,  дали ще са комплекси, дали ще е просташка музика, модни силиконови стериотипи, липса на ценности... Всичко това се нарича простотия!", смята Мария Първанова.

За съжаление подобни ситуации са ежедневие в големите градове. Там, където паркоместата често недостигат, а изнервени водачи или пешеходци решават да вземат нещата в свои ръце. Често с подобни  грозни прояви.

Пловдивчани надраскаха пътни знаци. Избягват глоби? СНИМКИ