Придвижването на майки с колички се оказва много трудно в някои участъци на Велико Търново. Един такъв пример дава Дени Цветкова.

Тя разказва за неработещ асансьор, заради който се налага да катери стълби с количка. Жената е споделила и кадър. На него се вижда как дъщеричката ѝ се опитва да повика асансьора, но за съжаление "само желанието" не е достатъчно да той да тръгне.

"Понякога желанието не е достатъчно казах днес на моето момиче. Искаше да ми помогне ,като извика асансьора ,който се намира на новия мост на магистрална ,нооооо УВИ. Нашите управници са на друго мнение.Не хейтя това е грозната истина.Държавни рантутници ако не бяхте вие нямаше да имам стимул да изкача тези многобройни стъпала с тежката количка на ръце ,а щях да се предвижа чрез този нов асансьор  с двете си деца.

Да не говорим за тротоарите... Охххх, Боже, там е нещо страшно за майки с деца. Вече счупих една количка. Гневни шофьори ме гледат ужасно и ми се карат страшно. Нямало ли тротоар за мен, а аз най-любезно им отвръщам по следният начин "Искате ли да Ви намеря номера на господин Панов?!!" Как не се сетихте да поправите нещо ,когато няма да има избори или някакви други облаги за вас?", пита Цветкова.

Може би майката нее напълно права. Може и с желание да тръгне, но то трябва да е някъде другаде първо.

В коментарите и други майки се съзгласиха с неприятна за тях инфраструктура.

"Забавно е да си майка с количка в нашия град! Много пъти ми се е искало да срещна въпросния г-н кмет и да му дам една количка да се разходи с нея.", добавя Лили Тодорова.

"След две деца с общо 4 години бутане на колички из града, искам да я изхвърля и никога повече да не ми се налага да я ползвам. Имам гръб на плувец от това да я бутам, надигам и качвам по тротоари, бордюри, копки и други неравности в тоз клет европейски град. П.П. няма никакво значение, но живея в топ център, на метри от полицията и ежедневно ми се налага да нося количката безброй пъти, защото няма от къде да мина.", отбелязва Ирина Жечева.