Зверска тапа се е образувала на АМ „Тракия” на излизане от София, в посока Бургас. Движението се осъществява мъчително бавно, сигнализираха читатели на GlasNews.bg. До всички, които сега тръгват от София в посока Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас и т.н. - минавайте през Подбалканския път, защото магистралата е паркинг на 3-4 места, пишат пътуващи в мрежата.

От АПИ съобщиха за временни ограничения на 104 и 107 км, посока Бургас, заради катастрофи, където движението се осъществява в една лента. 

Според очевидци катастрофа има и в лява лента на 95 км посока Бургас, има разлято масло по асфалта, което прави придвижването опасно.

Хората съветват, който пътува в посока Бургас, да отбива през Белозем.

Към Стара Загора, посока Бургас, едва се движим... Навигацията дава 40 минути трафик, сподели друг шофьор, попаднал в тапата.

Според пътуващите до Чирпан има 4 задръствания - около 40 минути всяко. Участничка в движенето споделя в 15,27 ч, че е малко след Чирпан, а е потеглила в 11,30 ч.

"На разклона на Чирпан Изток е страшно - близо час е тапата", сигнализира друг в групата I see you КАТ - магистрала Тракия.
И съветва: Който не е минал Пловдив, да хваща Подбалканската!

Други водачи сигнализират, че на 12 км посока Пловдив положението е трагично.

Появи се и снимка от катастрофата преди Бургас, на която се вижда, че ударът между двата автомобила е челен.

В същото време хората адмирират поведението на няколко тираджии:

"Браво на тираджията, спря пътя на тарикатите от аварийната лента!"

"Евала на всички, които тактично влизаха в половината аварийна, за да спират тарикатите, които са повече от останалите и не им се влачи в задръстване!!!"