Часове преди посрещането на Нова година, хиляди българи напуснаха страната, за да я посрещнат на различни точки по света. GlasNews.bg събра петте най-скъпи дестинации тази зима. 

Дубай

Стотици българи вече отлетяха за Дубай, който се превърна в популярна дестинация за туристи през зимата, показа проверка на GlasNews.bg. От летище София полетите са били пълни на 100%. Част от сънародниците ни са продължили с прикачване към Малдивите и Сейшелите, но други са решили да останат в града, който не спи. Един от най-известните и скъпи хотели там, разположен на Палмата, е “Атлантис”. Той предлага нощувка на цена от 71 000 долара. Гост-звезда там ще бъде Кайли Миноуг. Гледката на фойерверките обаче и възможността поп звездата да пее на метри от масата, отрупана с гурме специалитети, явно си заслужава. Вече всички места в Дубай са резервирани, а възможностите човек да наблюдава фойерверките без резервация също са напълно ограничени.

Ню Йорк

В Ню Йорк с изкушаващата оферта от 35 000 долара за нощувка в свръхлуксозен пентхаус. Цената не включва луксозната вечеря в ресторанта на хотела, чиято цена започва от 500 долара. Направо да ми се прииска да изтегля един бърз кредит за тези скаридки…

Копакабана, Рио

Над 2 милиона души за пореден път ще посрещнат новата година на плажа Копакабана в Рио де Жанейро. Традиционно там се провеждат най-големите партита за Нова година в света. Цените за куверти са между 5000 и 10 000 долара и зависят главно от менюто, което изберете. Ако сте любители на шумните партита с много хора, това е идеалното място за вас. Но за да се сдобиете с така желания куверт трябва още през лятото да го запазите за новата 2024 година, защото тези за 2023 отдавна са разпродадени.

Лондон

Пренасяме се в Европа, където Лондон се готви за посрещане на Нова година по кралски. Там срещу скромната сума от 6 900 паунда можете да вечеряте в златна бална зала като в приказките. Мястото има строг дрескод, който включва дори маски за лице. Като в приказките.

Велинград

До 8 хиляди лева достига тридневният пакет за Нова година във Велинград.

Най-евтиният пакет за три нощувки в двойна стая, предлаган в един от луксозните хотели в града, е 3425 лева. 4280 лева е стойността на двойна луксозна стая с гледка, показва справка на цените на пакетите, предлагани от някои от комплексите във Велинград.

Цената за три нощувки във ВИП-апартамент в петзвезден хотел е 7880 лв.

Обикновено празничните куверти включват новогодишна вечеря, празнична програма, детска анимация, закуски на блок маса с богат избор от храни и напитки, включително кафе еспресо и фрешове, както и вечери на блок маса.

Един единствен президентски апартамент е бил продаден на цена от 11500 лева за три нощувки.