Ваучерите за храна, които работещите получават, да станат електронни, предвижда държавният бюджет за тази година. Ще има преходен период от шест месеца от 1 януари до 1 юли догодина, през който ще действат едновременно ваучерите на хартия и на електронен носител.

Николай Йорданов е изпълнителен директор на IT компания.  Затова подкрепя напълно нововъведението.

 "Напълно подкрепяме промяната като IT компания приветстваме всяка електронизация на процесите в страната. Това ще облекчи, както служителите, така и администрацията", убеден е Николай Йорданов.

Той и колегите му получават ваучерите си за храна в края на месеца. На ръка. Повечето от тях, обаче, работят онлайн и за да ги получат трябва да стигнат до офиса. Сега това ще се промени. 

БНБ представи прогноза за цените и заплатите

"Тази промяна се очаква и от страна на служителите, които получават ваучери за храна. Тъй като това ще бъде много по-удобен за тях, за използване инструмент, с които ще могат да си заплащат храна", коментира Таня Обущарова от Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България

По последни данни на Асоциацията над 700 000 работещи получават този тип допълнение към заплатите си.

Катастрофа с патрулка в Пловдив СНИМКИ

"Електронните ваучери за храна ще бъдат под формата на карта или на изцяло мобилно приложение", уточни Таня Обущарова.

От тях няма да могат да се теглят парите на банкомат или да могат да се превеждат към други сметки. Ваучерите ще могат да се използват в магазините, където има пос терминал или в онлайн магазин за хранителни продукти. 

Джип се вряза в дърво пред полицейско управление, пречупен е стълб СНИМКА