Шеф на фирма използва „теста за сол и черен пипер“ в почти всяко интервю и не наема никого, който се провали на него.  

Когато става въпрос за кандидатстване за нова работа, повечето кандидати прекарват часове в съставяне на автобиография и практикуване на потенциални въпроси за интервю. За един шеф обаче, вместо квалификация и опит, по-важно е как човек ще се справи с неговия уникален „тест нза сол и пипер“, пише Mirror.

Един от бившите му колеги сподели тактиката му за интервю в популярния форум Reddit.

„Компанията, в която работех, има интервюта с много хора през целия ден и едно от тях винаги се провежда по време на обяд. Чувал съм за шеф, който базира всичките си решения само на едно нещо: дали интервюираният е опитал храната му преди да получи сол, черен пипер, лют сос и т.н. Ако не я е опитал, той не е издържал трудния си тест“, пише мъжът.

Според него той не разбира съвсем защо шефът се доверява толкова много на този тест, но смята, че той трябва да покаже истинския характер на човек. Най-вероятно за него е важно дали потенциалният служител ще опита нещо, преди да го прецени.

"Радвам се, че не дадох интервю с него. Винаги добавям черен пипер към ястията си", пошегува се той.

Но не само този шеф оценява отношението на човек по време на интервю с помощта на малки трикове. Бившият шеф на Australian Xero Трент Инес казва, че не би наел никой, който не е преминал неговия „тест за чаша кафе“ . Според него това показва отношение към даден човек повече от всеки въпрос в интервю. Той разчиташел толкова много на този тест, че автоматично поставял в черния списък онези, които не го издържали, за да не работят за неговата компания.

„Можете да развиете умения, да придобиете знания и опит, но това наистина се свежда до отношение, а отношението, за което говорим много, е концепцията за измита чаша за кафе“, каза Трент, който напусна Xero Australia през септември 2021 г.

Превод: GlasNews