Първият протест на сервитьори и бармани вече е насрочен за днес. Те излизат на протест в понеделник в 12 часа в Пловдив, а в 13 часа в София.

Започва първият протест на бармани и сервитьори срещу мерките

Хората, които останаха без работа, ще се съберат в 12 часа на площад "Стефан Стамболов" пред Община Пловдив.

Недоволството им е провокирано от факта, че в държавата според тях има двоен стандарт по отношение на противоепидемичните мерки.

В големите търговски обекти те не се спазват, а в същото време хиляди българи останаха без работа заради затворени заведения.

Близо 300 пловдивчани са на опашка пред Джъмбо! Магазинът да не е на друга планета?

"Останахме без работа, имаме семейства, нямаме доходи, а сметките ни продължават да текат. А ние сме на пътя. Стоим си вкъщи, пазим се от вируса, никъде не излизаме, но пък като гледам пред хипермаркетите има доста големи струпвания", сподели пред GLAS.bg Ива, която е в ресторантьорския бизнес от години.

Колегата и Илия пък сподели, че не намира логиката - 15 души да се събират в къща за гости, а да не могат да са в ресторант и да празнуват.

"Има двоен страндарт. Без работа съм, търся си нова, но е трудно да бъдем наети някъде", посочи той.

"Млади хора сме, искаме да се развиваме в този бранш, а какво получаваме? Защо ни разделят – ресторанти в хотели и останалите ресторанти, защо го правят? Или мерките да бъдат по-строги, или изобщо да отпаднат. Заболяаемостта е същата", настояха още протестиращите.

А в Пловдив за два дни има 515 оздравели и 22-ма приети в болница. Днес пък здравното министерство отчете едва… двама новозаразени.

515 оздравели срещу 22 приети в болница в Пловдивско! Затова ли бизнесите са затворени?

До момента в пловдивския протест участие са заявили близо 700 души.

А Общината вече отмени Коледния базар и новогодишната програма, но пък е организирала заря за посрещането на Нова година.