„На 12 април ще направим среща с Министерството на здравеопазването, за да видим как се движим. Идеята е, ако са паднали числата, от 15 да можем да работим и вътре”. Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов.

Той обясни, че има заведения, които не са се съгласили да отворят днес, защото финансовите изражения не са добри. Алибегов е категоричен, че работата при тези условия обаче е по-добрият вариант от това да не се работи изобщо.

„Хората не са съгласни, защото финансовото изражение за тях е негативно, за всички нас е негативно. Важно е обаче персоналът – най-ценния актив, който имаме ние, да се върне на работните си места. Осъзнавайки, че работим на загуба, по-добре да работим, отколкото да изчакаме още 15 дена и да не работим“, каза още той.

По думите на Алибегов финансовото изражение на това само градините да работят по принцип е негативно, тъй като 20% от капацитета нямало как да изплаща 100% от разходите. Важно обаче било персоналът да се върне на работните места, предава "Фокус".

„Колкото и да е малък обемът, който ще имаме като работа, това все пак ще позволи хората да изкарват по -прилични пари и най-вече – да се върнат отново към ритъма на работа. Стоенето във вкъщи и получаването на помощи не влияе добре психически, а и не е добре за работната атмосфера. В последствие хората стават лениви, губят навици. Със сигурност е по-добре да се работи дори така. Ако е само за две седмици, бизнесът ще се справи”, обясни председателят на БАЗ.

Клиентите се върнаха в заведенията от първия ден! Как се справят с градусите вечерта?