Любимата водна атракция на пловдивчани „Акваленд” удължи сезона си до 10 септември.  Плановете на собствениците на комплекса бе той да приема клиенти до 20 август, а след това да започне демонтажа на пързалките и съоръженията.

От следващия сезон се очакваше „Акваленд” да отвори врати на едно от емблематичните места в Пловдив – острова на Адата.  Преместването и проектирането на новия атракционен център обаче се забавя, тъй като има огромен брой изисквания и съгласувателни процедури, които трябва да се изготвят, както и разширения обхват на проектиране на ПУП-а.

Поради това и следващият сезон мястото на „Акваленд” отново ще е същото  - район „Тракия”.

Идеята за остров Адата е там да се премести аквапарка, като бъде изграден в паркова среда, подходяща за атракции, релакс и почивка. Ще има пешеходен мост към него от северната страна на бул. „Марица“.

Новият вид на парцела върху атракциите обаче няма да се бави. Инвеститорите са го разделили на етапи,  като първият ще започне през есента. Строителството по никакъв начин няма да пречи на "Акваленд" да функционира и догодина. Мястото ще запази цялата спортно-рехабилитационна дейност, хотелската сграда, фитнесът и големият външен басейн, който ще е за обществено ползване. 

Намеренията на инвеститорите е от двете страни на имота – южно и северно, да се изградят две жилищни сгради. Собствениците не само, че няма да застрояват имота до максималните му показатели, а ще изградят повече зелени площи. Целта е да се създаде по-добра градска среда. 

Освен двете жилищни сгради, ще се направят и четири вили за отдих с гледка към гората, които ще са към хотелската част.