Бащата на ранения при катастрофата край Чукарка Мехмед: Спаси го микробуса, щеше да има жертви

Щеше да има жертви при катастрофата край Чукарка, ако не беше там микробуса на Сюлейман Емин, каза бащата на раненият Мехмед


14-годишното момче е в бургаската болница със сътресение на мозъка и не помни как е изхвърчал през прозореца

Микробусът Сюлейман Емин спаси децата ни. Ако не беше спрял на кръстовището и автобусът, в който са пътували учениците, не се бе подпрял след удара в леката кола, щеше да се обърне поне два – три пъти. Това каза пред камерата на бТВ бащата на 14-годишния Мехмед, който пострада най-тежко при катастрофата с училищен автобус на пътя Карнобат – Айтос. В него са пътували три деца.

Ауди и Мерцедес в зрелищен сблъсък с училищен автобус по главния път Карнобат-Айтос(ОБНОВЕНА)
За късмет на завоя е спрял шофьор на микробус, в който след автобусът автобусът се подпира. Може би това е спасило живота на деца. 

Едно от децата изхвърча от прозореца, каза шофьорът на микробуса Сюлейман Емин

Въпреки сериозните щети шофьорът на микробуса Сюлейман Емин, който също е от селото, е доволен, че е бил там. 
„Шофьорът на автобусът отне предимството на леката кола. Всичко стана много бързо. Изведнъж автобусът се озова върху микробуса ми. Имаше трима ученици. Едното изхвръкна от прозореца“, каза Сюлейман.
“Последният път, като говорихме с Мехмед, беше добре. Сложили са му системи. Отидох снощи в 11 часа, но не ме пуснаха да го видя“, каза бащата на пострадалият ученик. 
В момента Мехмед е в бургаската болница със сътресение на мозъка. 
„Близо сто деца всеки ден пътуват. Пътищата са добре поддържани. Не знам какво е станало“, каза кметът на Чукарка Октай Якуб.


В категории: Айтос