Дъжд в Източна България, живакът скача до 36 градуса

По Черноморието времето днес ще е слънчево и горещо, но следобед и вечерта очакваме превалявания в планините и в отделни райони на Централна и Източна България, каза Николай Василковски


Прогноза за времето - петък, 14 юни 2019 г.

Денят ще е горещ и задушен с температури между 31 и 36 градуса, каза водещият на прогнозата за времето днес по Нова телевизия Николай Василковски. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен със скорости на поривите до 20-30 километра в час. Следобед и вечерта очакваме превалявания в планините и в отделни райони на Централна и Източна България.

Около Черноморието ще е слънчево и горещо с температури около 27-29 градуса. Следобед в отделни части на крайбрежието ще се развиват локални летни бури с краткотраен валеж. Морската вода ще е с температура около 22- 23 градуса, а вълнението на морето – слабо.

През почивните дни очакваме високи температури между 30 и 35 градуса. В следобедните часове и в събота и в неделя ще има слаби превалявания. Началото на следващата седмица ще започне малко по-динамично. Отново ще нахлуе малко хладен въздух и атмосферата ще стане нестабилна. Очакваме валежи на много места – повече в Западна и Централна България – летни бури с гръмотевична активност и градушки. Времето ще се стабилизира чак след сряда.
 


В категории: Времето днес