Денка, майката на ОПГ-шефа Карчо, в съда: Пуснете го, вкъщи ми е уравновесен и спокоен! (ВИДЕО)

Георги Карчев след 3 месеца в затворническия арест, ликуваше днес из коридорите на съда, даже свали качулката и се провикна нечленоразделно: „Иуууууууииии!”


Вижте съдбата на четиримата с обвинения за масовото сбиване на 30 август в плажен бар на
разсъмване


Окръжният съд в Бургас потвърди току-що определение на първоинстанционния съд за промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража” в „домашен арест” за една от водещите фигури в градския ъндърграунд – Георги Карчев, по прякор Карчо.

В понеделник магистратите от Районния съд направиха положението му по-приемливо от човешка гледна точка, като определиха, че трябва да бъде ограничен под домашен арест, след
като вече е изтърпял три месеца в затворническа килия по обвинение за активно участие в масовия побой в нощта на 30 август в бар „Сакса бийч”.


Видео от нощта на ужасите в Сакса бийч показа, че култовият за бургаските отрепки герой
е най-деен в мелето

Прокуратурата протестира това определение веднага в понеделник, и днес, при особен интерес от страна на медиите, поради значимостта на общественоопасното деяние, тричленен състав на Окръжния съд трябваше да поеме отговорност дали Карчо да си иде вкъщи, въпреки богатото му криминално досие, в което е вписан и като лидер на разбита организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Председателят на състава – опитният съдия Захарин Захариев започна така диалога си с Карчо:
Ти знаеш ли, че ако те пусна под домашен арест и една крачка не можеш да направиш без съгласието на Прокурора?
Отговор: Знам какво е домашен арест, имам такива приятели.
Съдия Захариев: Защо беше викам в съда в София? Знаеш ли какво означава ОПГ?
Отговор: Знам – група за наркотици.
Съдия Захариев: След 12 часа в полунощ гледам един сериал, „Гомор” – там има повече патрони и куршуми, отколкото думи...
(Карчо го прекъсна на това място без да му е дадена думата и се включи оживено в диалога, смятайки, че е компетентен): И аз го гледам!!!
Съдията обаче не бе настроен да анализира тв продукции и приключи бързо с прототипа: „Ама я ги виж как свършват?! На теб и Господ не може да ти помогне, ако сам не си помогнеш!”, след което даде възможност на майка му Денка Карчева да го защити от подсъдимата скамейка. Жената заяви, че детето й било спокойно и уравновесено, когато си е у дома – в апартамент в Меден рудник, където от 20 години живеел, тя щяла да се грижи за него и гарантирала, че няма да излиза навън.

В крайна сметка бе излишно адвокатът на Карчо да полага особени усилия за промяна на мярката, защото тримесечният арест без приключило съдебно дело, все пак е достатъчно дълъг
период спрямо извършеното престъпление.

Съдията потвърди определението на колегите от Районния съд и не се съобрази с протеста на прокуратурата – че има опасност да извърши ново престъпление, че е обществено опасен и че може да се укрие.

Дотук равносметката на органите на реда по екшъна в „Сакса бийч” с четиримата побойници е следната: Карчо - под домашен арест. Петър Ганев-Белото бе пуснат на свобода преди месец,
но онзи ден бе арестуван отново заради участие в ОПГ за разпространение на наркотици и вече е транспортиран в ареста на Спецпрокуратурата в София. Димитър Колев бе пуснат веднага
под домашен арест след инцидента, защото имал малко дете за гледане и съдът уважи бащинството му. Неуловим до ден-дешен е Петър Попчев-Попчето, който се укрива.

В категории: Крими