Ето ги изчезналите несебърлии - не били бракониери, а туристи на пикник

Нямахме компас и територията там е много голяма, и се заблудихме, разказва един от оцелелите – Стамат Делчев
Източник: бтв

Получили са хипотермия


Цяла нощ спасителни екипи издирваха двама мьже, изчезнали в гората край поморийското село Козичино. Двамата отишли на пикник вчера следобед, когато времето рязко се влошило и изгубили пътя.

Сигнал за изчезването на двамата бил подаден от техни близки около 1 ч. през нощта.

Близо 30 пожарникари, полицаи, горски служители и ловци претърсваха пеш голям район в Стара планина, където последно е бил получен сигнал от изчезналите. Те бяха открити след близо денонощие при минусови температури, дъжд и мъгла. Получили са хипотермия.

„Нямахме компас и територията там е много голяма, и се заблудихме“, разказва един от оцелелите – Стамат Делчев. По думите му те не били на лов, а искали да разгледат забележителности.

„На връщане се смрачи и аз изгубих ориентация и се заблудихме, и ни напред - ни назад, почнахме да въртим в кръг. Бяхме на такова място, където няма пътища, в самия голям Балкан и там не могат да ни открият“, казва още той.

„Пели са партизански песни, може би жажда за живот. Доколкото разбрах, само на едно място са спрели, движението ги е спасило“, обясни участъковият лекар д-р Марио Харалампиев.