Ето откъде започва жк „Възражадне” и къде е краят на центъра в Бургас

Противно на очакванията на запад от бул. „Христо Ботев” не е началото на комплекса. Всичко в тъмнозелено на картата е ЦГЧ


Заповед на Общинския народен съвет от 1991 г. решава казуса, поставен от Георги Дракалиев

Въпросът къде свършва центърът на Бургас и къде е началото на жк „Възраждане” вече има своя официален отговор. Общинският съветник Георги Дракалиев, който преди 10 дни внесе официално питане до местния парламент, е направил собствено проучване, за да отговори на бургазлиите, които са любопитни дали жилищата им са в широкия център или в комплекса.

Той е открил сравнително стар документ на Общинския народен съвет  – заповед №421 от 1991 г., подписан от главния архитект на Бургас тогава – арх. Попчев. 

„На основание чл.75 от Правилника за прилагане на Закона за териториално и селищно устройство и като взех предвид решенията при Общински нардоен съвет-Бургас, взети с протокол №6 от 31.01.1991г. и №26 от 06.06.1991 г. одобрявам: Кадастралния, застроителния и регулационния план на Централната градска част-запад на Бургас, заключена между улиците:ул „Христо Ботев”, ул. „Сан Стефано”, ул. „Гладстон” и бул. „Иван Вазов”...”, пише в заповедта на общинския съвет преди 28 години.

Къде свършва центърът на Бургас и започва ж.к."Възраждане", пита общински съветник

Това на практика значи, че голяма част от жилищата в Бургас, предлагани от различни брокери на недвижими имоти като част от жк „Възраждане” на практика не са в този комплекс. А реално той започва от ул. 


В категории: Бургас