Искат 50 хил.лева от Община Бургас, за да спрат ликвидацията на ПСФК „Черноморец Бургас”

Базатата в кв.Акациите е единственият актив на дружеството, което е сериозно задлъжняло към фирми от орбита на Митко Събев


Да се платят някои от текущите задължения, за да се спечели време, предлагат съветници

Община Бургас да отпусне 50 хил.лева заем на ПСФК „Черноморец Бургас”, за да се извършат най-спешните плащания и да спечели известно време преди обявяването на дружеството в несъстоятелност. Това предлага председателят на ОбС Бургас Костантин Луков.

Той се позовава на писмо Мирослав Йорданов, представител на ОбС Бургас в смесеното дружество, в което Общината и „Петрол холдинг” имат по 50 %. Йорданов уточнява, че процедурата по несъстоятелност, която ще обяви ПСФК-то във фалит и ще последва разпродажба на имотите, може да бъде спряна, ако се платят 29 587 лева по сметка на „Главна инспекция по труда” за неплатени заплати към бивши футболисти и служители.

Мярката изглежда като запушване на пробит кораб с вестник, но пък може да спечели известно време на администрацията, коментират юристи, запознати с казуса.

Мирослав Йорданов гарантира в прозрачното разходване на общинските средства и уточнява, че всяко плащане ще се извършва след санкция на Правната комисия към ОбС Бургас и администрацията.

Председателят на ОбС Бургас Костантин Луков от своя страна настоява за незабавно изпълнение на решението, което ако бъде взето във вторник, то още в сряда парите ще са по сметките на смесеното дружество и ще започнат най-спешните разплащания.

Не е ясно кога е постъпило писмото от Мирослав Йорданов, но е внесено в деловодството на местния парламент от Костантин Луков на 25-ти април. Няколко часа по-късно е входирана и докладната на кмета Димитър Николов относно искането за извършване на незабавен одит от АДФИ. Казано с други думи: Одитори да влязат в дружеството и да проверят как са разходвани парите и дали ПСФК-то умишлено е доведено до фалит.


В категории: Спорт