Ивайло Дражев отвръща на удара: Шефът на НОИ Енчо Жеков вкара цистерна с дизел през спорния вход, за който ме вините

Теренът и сградите върху него, в т.ч. и тази на НОИ-Бургас, са мои! Аз определям кой откъде ще влиза и излиза


Днес съм говорил с него пред МВР и Прокуратура, за да спре да ме заплашва, казва най-големият бизнесмен на Бургас от края на миналия век

Знам кой пуска сигнала до Флагман срещу мене. Това е един общински съветник - партиец от покойната партия СДС! Ще го съдя за клевета!, изригна бизнесменът Ивайло Дражев след публикацията ни, че е ораничил достъпа на граждани и служители до основната сграда на НОИ в Бургас.

„Първо НОИ нямат портал, те имат сграда, която аз съм им предоставих преди 20 години. На тях им дадох самостоятелен голям вход с паркинг, който се намира откъм страната на 89-ти блок в жк „Братя Миладинови“. Порталът е на 9 метра от сградата, има изградени от мен подходи за инвалиди. НОИ са ги унищожили и са сложили на това място техни служебни микробуси, коли са наблъскали върху моя имот, като се възползват от входа, който им е даден с цел да влзат хора“, обясни Дражев.

Той твърди, че ръководството на НОИ са затворили главния си, предоставен от Дражев вход при този портал, като са оставили бележка „Служебен вход“. По този начин са ограничили хората да влизат в сградата през една малка врата - същата, която сега е затворена от самия Дражев.

„Хиляда души на ден минават през тая вратичка, въпреки че съм им направил четири портала от другата страна - с гишета, които стоят затворени. Сградата не се стопанисва добре, амортизирана е. Един човек, бивш партиец от покойната СДС, който сега е директор в НОИ – имам предвид Енчо Жеков, е решил, че насила трябва да минава през чуждия имот. Онзи ден той е вкарал кола-цистерна и се опитвал да разтоварва дизел през краката на гражданите, които преминават пешком. Той ме заплаши с прокурор, но днес сме говорили с него чрез прокуратура и полиция, всичко е изяснено“, категоричен е бизнесменът. 

„20 години ползват мота ми, аз плащам сметката. Тук, това, което сте снимали, никога не е било вход към НОИ, но когато някой  е решил да мине, ние не сме го спирали. ПРоблемът е, че всеки ден почнаха да стават скандали, някои плашат мои служители, влизат пияни,  ползват за тоалетна терена ми,  взех мерки. Аз съм казал – оттук ще минават хората от  Агенцията по храните, през другия портал – НОИ. Аз съм човекът, който трябва да определи кой откъде да преминава“, каза Дражев. 

Ивайло Дражев уточни, че е собственик  на земята и на всички сгради върху нея. "Това е най-голямата приватизационна сделка в община Бургас преди 20 години. Платил съм всичко, както трябва. Ако не бях го направил – учителите нямаше да си получат заплатите през 1999 г.", добави в заключение той, припомняйки ни времената, когато бе най-силният в бизнеса при червения кмет Йоан Костадинов.


В категории: Бургас