Кметът Димитър Николов посочи къде ще е следващото обновено междублоково пространство в Бургас

Димитър Николов откри днес напълно преобразеното пространство в зона В на жк.Меден рудник. Преди години там имаше само гаражи, а днес - модерна зона за рекреация


Това е само началото, работим и проектираме нови зони, за да направим градът ни още по-хубав, каза градоначалникът

Съвсем скоро ще се реконструира напълно междублоковото пространство между ул.“Климент Охридски“ и бул.“Мария Луиза“ в бургаския ж.к.“Възраждане“, съобщи кметът Димитър Николов при днешното откриване на обновения кът в жк.“Меден рудник“ (ВИЖТЕ ТУК). Там ще има голям паркинг и комфортна зелена зона за отдих и рекреация.

„До момента на територията на града сме обновили 5 междублокови пространства. Работим по още 6 и в същото време проектираме нови 7-8 площадки” заяви Димитър Николов пред Флагман.бг. Той отбеляза, че това е само началото на пълното преобразяване на междублоковите пространства, ще се работи усилено и за реконструкцията на зони в жк.“Изгрев“, жк.“Славейков“ и жк.“Зорница“.

Димитър Николов призна, че в жк.“Меден рудник“ през последните години са обновени най-много площадки, но и това е кварталът с най-динамично развитие, който сериозно изоставаше от другите комплекси в града.

 „Ремонтът на междублоковото пространство в жк. „Меден Рудник“ бе един от най-важните завършени проекти, защото той ще осигури повече свободно място за децата от най-голямата детска градина „Вяра, Надежда и Любов”, която се намира в непосредствена близост до новооткритата площадка, а децата вече нямат място, за да играят навън“, допълни още Димитър Николов.


В категории: Бургас