Наплив на изборни туристи в Китен

Миналата година нямаше такъв наплив от кандидати за работа, каза деловодителят Дора Павлова. Според нея те са изборни туристи


Напук на прогнозите за слаб сезон в града отчитат голямо търсене на работници

Напук на прогнозите за слаб сезон в Китен отчитат наплив на работници. Местните хора си обясняват интереса на желаещите да се регистрират в морското градче за сезонен персонал с предстоящите избори през тази есен и говорят за изборен туризъм, каза водещият на „Тази сутрин“ по бТВ Антон Хекимян.
Появата на чужди хора в пустия още курорт не остава незабелязана от местните хора. 
„Пред кметството спират 7-8 човека, качват ги горе, регистрират ги и ги връщат. Какви са тези хора не знам“, заяви Ивайло Радев.
Съгражданинът му Милен Лалов пък каза, че е озадачен защо, след като града се пълни с туристи в края на юли и пикът е през август, се наема персонал още от сега. 
„Миналата година нямаше такъв наплив, както и по-миналата. Сега има засилен интерес и това е заради предстоящите избори“, заяви деловодителят Дора Павлова пред камерата на бТВ.
Репортерът Лора Стаматис направи проверка в една от почивните бази с новорегистрирани 7 души и очаквано не откри никой от работниците, дори и пазача отсъстваше. 
Манда Тонева, която е собственик на семеен хотел, пък каза, че очаква всеки момент служителите й да започнат работа, но къде са не знае. 
Ресторантьорка от Китен пък се опитва да обясни нуждата от седем допълни работници въпреки мрачните прогнози за по-слаб сезон.
Кметът на Китен Катя Вълчева разкри, че най-голям наплив на кандидати за смяна на адресната регистрация има от сливенци, ямболци и кюстендилци. Не липсват желаещи и от Смолян, Чирпан, добави тя.
Напливът на работници вероятно е свързан с това, че в края на април изтича шестмесечният срок за уседналост на изборите.


В категории: Приморско