Равносметката от евровота: ГЕРБ бие в Бургас, но загуби Созопол, Несебър и Айтос

Картата на Бургаска област след евровота е доста шарена, изненадващ е пробивът на БСП в Созопол, Несебър и Карнобат, както и този на ДПС в Айтос
Тема в развитие
Равносметката от евровота: ГЕРБ бие в Бургас, но загуби Созопол, Несебър и АйтосКатегорична победа за ГЕРБ в ПомориеПри 70 % в Карнобат: БСП 1410 гласа, ГЕРБ – 935 гласаУдар за ГЕРБ в Айтос, губи изборитеСлед ерата "Рейзи": БСП спечелиха в Созопол
БСП направи пробив в Несебър, спечели със 60 гласаДПС окончателно унищожи ДОСТ в АйтосПърви резултати за Бургас – победа за ГЕРБ в Сарафово и Крайморие, ДПС – в КумлукаБСП печели в Малко Търново, бие ГЕРБ с 41 гласаПобеда за ГЕРБ и в Приморско – 51 % срещу 18 % за БСПЛюбопитно: „Демократична България“ може да се окаже под бариерата, а Иванчева да бие някои партииСунгурларе остава крепост на ДПС, печели изборите с голяма преднина Изненада! БСП поведе на ГЕРБ в Карнобат с 10 %Смазваща победа за ГЕРБ в Царево – над 60 %Борисов след победата: Благодаря! Съзнавам, че грешките можем да поправим само с много работаГЕРБ спечели в Средец, кметът: От 2011 година мачкам БСП, ще продължа да го правя!ДПС със смазваща победа в Руен – над 90 %Водачът на евролистата на ГЕРБ: Благодаря на всички българи, които ни дадоха прошкаВ щаба на БСП в Бургас се надяват на чудо след пристигането на протоколитеБСП след евровота: Предварителните данни са разнопосочни, правим паралелно преброяванеИзненада! ДПС може да е втора политическа сила в Бургаска областГЕРБ спечели евровота, пет партии вкарват депутати в ЕП
виж още
скрий


ДПС с много добри резултати, имат шанс да са втора политическа сила в Бургаска област

ГЕРБ спечели изборите в Община Бургас, както и Бургаска област с доста добър резултат, показват данните от паралелното преброяване. (ВИЖ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Партията обаче загуби в пет общини в региона – Созопол, Айтос, Малко Търново, Несебър и Карнобат.

В първите три ГЕРБ традиционно бе победител, а в Несебър и Карнобат имаше променлив успех, но винаги позициите са били доста солидни.

Загубата е още по-болезнена, защото в Созопол, Несебър и Карнобат ГЕРБ бе победена от БСП, а в Айтос – от ДПС. И всичко това се случва месеци преди местните избори.

За сметка на тях по категоричен начин ГЕРБ стана №1 в Средец, Поморие, Приморско, Царево и Камено.

БСП може и да нямат толкова добър общ резултат, очертава се да изпуснат и второто място, но за тях успехът в Созопол и най-вече Карнобат дава сериозни надежди за вота през октомври.

Заради това социалистите може да считат тези избори за успешни, поне що се касае до Бургаска област.

Изненадващ е и резултатът на ДПС. Партията си върна гласовете, които в последните години изгуби заради ДОСТ и то по впечатляващ начин. В Руен победиха с рекордните 90 %, а в Сунгурларе – с 60 %.

Движението се отчете със силни резултати в почти всички общини от Бургаска област, което най-вероятно ще ги превърне във втора политическа сила в региона след евровота.

ГЕРБ: Бургас, Средец, Поморие, Приморско, Царево и Камено

БСП: Карнобат, Созопол, Несебър и Малко Търново

ДПС: Айтос, Руен, Сунгурларе

 


В категории: Евроизбори'2019