Шефът на ОД на МВР в Пловдив Атанас Илков: Двама полицаи са ранени от агресивни роми

Директорът на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков разказа как е започнал боят в Куклен


Няма напрежение в Куклен и в общината, уверява той

Двама полицаи са ранени от агресивни роми при размириците в Куклен. Това каза пред камерата на бТВ директорът на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков. 

Напрежението в ромската махала възникнало след сигнал за силна музика. 
„Колегите, които са реагирали на сигнала, установяват на място, че едни роми са влезли в разправа с друго семейство. Изясняват ситуацията, но агресията е насочена към тях и те са потърсили съдействие към колеги“, разказва шефът на полицията в Пловдив.

„Ромите са хвърляли камъни по полицейската коли, която първа е пристигнала в махалата. Счупени са предното и задното стъкло. Единият полицейски служител, оттегляйки автомобила назад, е бил ударен от младеж. На още един полицай му е нанесен удар в крака при задържане на един от агресивните роми“, добавя Илков.

Баба от махалата пък каза, че боят е започнал, след като полицаите ударили снаха й.Петима души остават за 72 часа в ареста. Задържани са жена 40 години и четирима младежи от 16 до 22 години. Има засилено полицейско присъствие в ромската махала. 

„Няма напрежение в Куклен и в общината. Има полицейско присъствие и сме гарантирали спокойствието на гражданите“, каза още старши комисар Атанас Илков.
 


В категории: Пловдив , Крими