Въпреки прогнозите за спад на туристи: В Приморско очакват силно лято

Нашата община е много амбициозна и до края на годината ще изпълним бюджета, който сме приели, каза кметът на Приморско Димитър Германов


Усилена подготовка за предстоящия сезон кипи в морския град

В Приморско започна подготовката за предстоящия летен сезон. Поради тази причината Общинският съвет да гласува от 15 май забрана на строителните дейности, съобщава БНР-Бургас. 

„В перспектива могат да се кажат много неща, нашата община е много амбициозна и бюджетът, който сме приели, смятаме да го изпълним до края на годината. Изпълнявайки го, ще можем да направим и всички тези инвестиции, които сме предвидили. Те са в областта на инфраструктурата, социална, спортна и културна дейност. Вижда се как в Приморско кипи живот. Работи се, строи се. С една дума - нормални дейности, с надеждата в началото на сезона да приключим всичко и да посрещнем туристите в една нормална работна обстановка, която да е приветлива. 

Съгласно Закона за ЗУЧК, строителните дейности приключват на 15 май, когато влиза в сила забраната", посочи Германов. 

Според него прогнозите за лятото, които се чуват, не са особено добри, но е достатъчно да се гледа в перспектива.

"Съгласно прогнозите се говори за спад на туристите, които се очакват това лято с близо 10-15%. Аз съм оптимист и си мисля, че ще бъде едно нормално лято", каза в заключение кметът на община Приморско Димитър Германов. 

Също позитивни са очакванията за Приморско и на председателя на Общинския съвет – Златина Тюлиева.

"Въпреки мрачните прогнози, надявам се на силен и добър сезон за община Приморско. Поне това, което зависи от страна на Общински съвет, гласувайки за всичко, което засяга местното законодателство, сме си свършили работата", каза Тюлиева. 

Само преди месец общинските съветници в Приморско единодушно приеха декларация срещу изграждането на ферми за черна мида и скариди на две места край Китен. Мотивът им беше, че подобно инвестиционно намерение ще повлияе негативно на туризма в общината. (ВИЖ ТУК)


В категории: Приморско