Веселин Марешки разигра бутафорна томбола с мобилни телефони преди изборите, победителите още си чакат наградите

Кадър от 23-ти май - дни преди евроизборите. Веселин Марешки си прави реклама, раздава награди, които обаче така и не счита за нуждо да даде. Сред излъганите е сценаристът Александър Иванов


Един месец си чакам наградата – ни вест, ни кост от Марешки, алармира известен сценарист

Разигра ли Веселин Марешки в навечерието на изборите бутафорна томбола с луксозни подаръци – висок клас мобилен телефон?

Това пита нашият читател Александър Иванов, който се оказа един от победителите в онлайн играта на политика-бизнесмен, но до ден днешен така и не е получил наградата.

Александър Иванов е бургазлия, от дълги години живее в София. Той е известен български сценарист със солидна професионална биография зад гърба си. Попаднал е в абсурдна ситуация на която пожела да даде гласност.

Бургазлията припомни, че Веселин Марешки първо е обявил томбола „Снимка с Марешки“, за да активизира профилите си в социалните мрежи и да ги използва като платформа за политическите си послания.

Условието на играта било просто. Да се снимаш до плакат на лидера на „Воля“, да публикуваш кадъра в социалните мрежи и може да спечелиш награда. Към тази игра обаче нямало сериозен интерес, след което явно имиджмейкърите са го посъветвали да заложи на нова игра – всеки, който е харесал страницата да напише числото – 23, номерът на бюлетината на ПП „Воля“ за евроизборите.

Обещанието е, че на 23-ти май лично Веселин Марешки ще изтегли 23-има печеливши, които ще получат по един чисто нов мобилен телефон.

В тази игра участвал и Александър Иванов. Томболата се теглила на живо във Фейсбук. Клипът в който Марешки избира победителите е уникален. Прилича на евтино шоу от 90-те години, а две момичета, пременени с тениски на „Воля“ стоят като същински адреналинки и аплодират партийния лидер при обявяването на всяко име от томболата на късмета.

Подаръците са масата пред зам.-председателя на парламента, а самият той залага името си и обещава: „Телефоните са много хубави, а на един от вас ще подаря личния си апарат“, обещава той, след което следват бурни аплодисменти от двете му асистентки.

Всяка една от тях има своята роля – изкуствената блондинка ръкопляска, а червенокосото момиче вдясно от него го аплодира.  

Александър Иванов е 15-ият изтеглен. „От 23 май до този момент – ни вест, ни кост. Все едно нищо не се е случило. В коментарите няколко от печелившите попитаха какво се случва, но това бе глас в пустиня. Преди две седмици и аз им писах, поискаха ми координатите, дадох си телефонния номер, но дори съобщението не е видяно във фейсбук. Не съм за този телефон, въпросът е принципен. Не мисля, че е нормално да имитираш томбола по такъв начин. Щом г-н Марешки подхожда към дребните неща по този начин, нямам съмнения как процедира и при големите“, смята Александър Иванов.

Той не е сигнализирал на Комисия за защита на потребители, защото се съмнява, че те могат да контролират този тип игри и до голяма степен е прав. В подобни томболи се разчита на съвестта на организиралите ги и това да изпълнят обещанието си.

Бургазлията е категоричен, че не иска нищо повече освен да му даде това, което е спечелил.

Според Александър едва ли грешката е в подчинените на Марешки, които не биха „забравили“ за обещаните подаръци, ако самият той не им нареди. Явно са се надявали да отшуми и никой да не си потърси телефоните, смята сценаристът.

„Това, което бих казал на Марешки, може да прозвучи библейски: „Верният в малкото, ще е верен и в голямото!“ Смятам, че не подхожда на нивото му да прави такива номера“, завърши Александър Иванов.

 


В категории: Политика