Живко Табаков „захапа” БСП: Да сте опозиция на опозицията, не ви прави политически фактор

На днешната сесия Живко Табаков се появи с тениска с надпис: „Промени Бургас, свали властта!”


Вие не сте готови нито да бъдете опозиция, нито управляващи, каза общинският съветник от ДБГ към колегите му от левицата

Дебатът за районирането на Бургас започна, съобщава репортер на Флагман.бг от заседателната зала на Общинския съвет в Дома на Нефтохимика.

Припомняме, че на днешната сесия се разискване предложението за определяне на шест избираеми районни кметове в Бургас. Докладната е внесена от кмета Димитър Николов, но инициативата е на граждански комитет, в който влизат Живко Табаков, Митко Иванов, Даниела Божинова и Стоян Грозев.

Още в началото на днешната сесия Кирил Петков от БСП призова за оттегляне на докладната, защото по думите му не била мотивирана, което провокира съответния отговор от мотора на предложението Живко Табаков.(ВИЖТЕ ТУК)

„Силно озадачен съм от колегите от БСП. Мислих, че те искат да са опозиция и са готови да бъдат управляващи, но това, което виждам днес, ми показва, че нито са готови да са опозиция, нито управляващи. Това да си опозиция на опозицията, не те прави опозиция”, категоричен бе Табаков от трибуната на ОбС Бургас.

Той се обърна и към колегите му от СДС, определяйки ги, че те не са представители на автентичната десница, защото здраво са влезли в местната власт и са „изменили на десните ценности.

„Благодаря на колегите от Заедно за Бургас, както и СЕК, които подкрепиха тази докладна записка. Не искам да подмина и колегите от ГЕРБ, които имаха смелостта да направят своя личен избор. Каквото и да си говорим не вярвам, че днес ще получим подкрепа. Управляващото мнозинство вече се е превърнало в статукво”, допълни Табаков.

На днешната сесия той се появи с тениска с надпис: „Промени Бургас, свали властта!”.

Никой не е против демокрацията, но ни прави впечатление, че е започнала предизборната кампания на кандидат-общински съветник, дошъл тук по кампанийна тениска”, реплекира го Красимира Маркович от ГЕРБ.

Георги Митев от СДС към когото Табаков лично се обърна при изказването си от трибуната също му отговори. „Вие определено бъркаме етимологията на думите демокрация и популизъм. Чудих се докъде ще стигнат екзотичните идеи, те тръгнаха от референдума за чист въздух и стигат до следващата екзотична идея, която ще струва много пари. Надявам се някой ден да не искате Бургас да стане град-държава, а Живко Табаков – президент”, иронично коментира Георги Митев.


В категории: Политика