В пекарна на открито деца и родители майсториха, пекоха и украсяваха коледни сладки.
Уханието на канела се разнасяше в центъра на Русе още от сутринта, предава БНТ. Пред коледната пекарна на открито най-нетърпеливи бяха децата. Майстор-сладкар им даваше ценни съвети и напътствия как да приготвят сладки и красиви курабийки:
Клаудия Радова, майстор-сладкар: На първо място е тестото, което приготвяме. Трябва да е сладко като празниците, които предстоят. И също така украсата. Няма как без украса да се получат добре коледните сладки.
Родителите бяха категорични, че със сигурност ще зарадват своите деца с джинджифилови сладки на празничната трапеза:
Създават коледен дух, много са ароматни и много вкусни.
Снежанка, коледни джуджета и принцеси придадоха допълнителна празнична атмосфера около импровизираната пекарна на открито.
Прочетете още
- 16:00 Обвиниха дама в грозно дело, призоваха я да се поправи СНИМКА
- 14:59 Тина Ивайлова: Свободата на словото не се измерва с кафе пред камерите
- 18:13 Кървав инцидент над Владая: автомобили смазани, екипи търсят паднала кола в пропаст* ВИДЕО
- 13:00 Паричен дъжд през януари 2026: Три зодии ще се събудят по-богати