Български производители на биопродукти отвориха щандове с органични стоки в Хасково.

Предлаганите продукти са на фермери, подпомогнати от "Програма за развитие на селските райони 2014-2020 година". Производителите споделиха и проблемите си, цитирани от БНР.

Производители на арония в Русенско обясниха:

"Няма субсидиране на държавно ниво. Министерство на земеделието нехае за дребния производител като нас. Ние сме малка фирма и, общо взето, освен да ни се пречи, не чувстваме да ни се помага".

Стопани, които гледат биогъби шейтаке в Пловдивско:

"Трудно е да си производител в България. Гъби шийтаке още по-трудно, защото в магазинната мрежа навсякъде има шийтаке и спекулират, че е качествено, а то е отгледано на субстрат, и просто разликата е огромна".

Кулинарният експерт Ути Бъчваров сготви сладко от 100 кг биочереши с мед, тахан, арония и ядки.