Отборите на Общински детски комплекс Варна и ФК “Черноморец” (Бс) са финалистите в провелите се днес (18.05.2019) мачове от “Данониада” 2019 - зона Варна. Въпреки силния вятър, домакините бяха точни и се наложиха във финалния двубой над тима на ДЮШ “Дуло” от Дулово с 2:0.

Така децата на треньора Бисер Бъчваров си осигуриха място за финалната фаза в националния турнир. Вторият финалист от зоната е отборът на ФК “Черноморец” (Бс). Малките акули, водени от треньора Пламен Младенов, надвиха с 6:5 след дузпи отбора на ДФК “Звездичка”, също от Бургас.

В редовното време двубоят между двата тима беше равностоен с резултат 0:0 в редовното време. В надпреварата на терените на ТЪ “Варна” се включиха отбори от Варна, Бургас, Дулово, Шумен, Исперих и цяла Североизточна България. Следващите мачове от „Данониада” 2019 ще се играят в София на 25.05.2019 г. Заявки за участие в „Данониада” се приемат до един ден преди мачовете в съответната зона на интернет адреса на турнира www.danoniada.bg.

За трета поредна година се проведе играта “Събирай разделно”, част от съвместна инициатива на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД). С помощта на спортно предизвикателство тя разяснява на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и им помага да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата. Традиционно “Данониада” се организира с медийното съдействие на Нова Броудкастинг Груп.

В рамките на турнира се организира и специална обучителна игра сред участниците и публиката, която има за цел популяризирането на здравословното хранене, с което DANONE подчертава своята визия за Една планета. Едно здраве (One Planet. One Health).