Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Караматев не спести похвалите си по адрес на своите играчи. Младият наставник призна, че никой не е очаквал “жълто-сините” да се представят толкова добре през есенния дял на Югоизточната Трета лига.

Марица приключи годината на четвърто място в подреждането с актив от 35 точки, с шест по-малко от лидера Нефтохимик (Бургас). Дълго време тимът на Караматев, който заедно със Загорец (Нова Загора) е с най-добра защита в групата, бе единственият без поражение.

@@@

“Доволен съм от момчетата и от старанието им по време на тренировките и мачовете. Сглобихме нов отбор за кратко време и никой не очакваше да се представим по този начин. Повечето критици ни предричаха трудни месеци и място в средата на класирането. В края имаше лек спад във формата ни, но аз имам своето обяснение защо се получи това. Щеше да е далеч по-добре да приключим с положителен резултат полусезона (б.а.: Марица загуби с 0:1 от Гигант), но въпреки това съм доволен от играчите ми и ги поздравявам”, коментира пред Sportal.bg Караматев.