Една от най-популярните актуални спортни двойки се раздели! Футболният национал Васил Божиков и най-сексапилната и успешна волейболистка в последните години Ева Янева вече не са заедно, научи "България Днес".

Защитникът на "Слован" (Братислава) и състезателката на полския "Девелопрес Скайрес" изненадващо са сложили край на над 2-годишната си връзка. Според близки до двамата това е станало в началото на годината. Точно по това време Янева напусна Словакия, където няколко месеца играеше във БВК "Братислава". Тя отиде там, за да може да бъде заедно с Васил. Преди това играеше в Китай и й беше трудно да се вижда с любимия си.

Преместването й в Словакия засили слуховете, че двамата готвят сватба. Те не отрекоха тогава, като намекнаха, че и това им предстои напред в бъдещето. Затова сега мнозина са изненадани от края на връзката им. За него говори и фактът, че Янева и Божиков са изтрили всичките си общи снимки в социалните медии. Вече не са приятели във фейсбук, не се следват и в инстаграм. Връзката на Янева и Божиков започна преди повече от две години по времето, когато и двамата играеха в Турция. Клубовете им бяха в Истанбул, а самите спортисти живееха близо един до друг. Освен това се движели в обща компания. Така от дума на дума страстта между двамата се разгоряла.

Оттам нататък най-сексапилната родна волейболистка и футболистът бяха неразделни. Използваха всеки миг за някоя романтична ваканция, пътуваха постоянно, за да могат да са заедно, докато играят в различни държави. Ева подкрепяше любимия си на стадиона в почти всички мачове на националния отбор. Бе до него и когато спечели Купата на Словакия със "Слован". Бяха запознали и семействата си, които се радваха на връзката им.  Преди това за личния живот на Божиков не се знаеше нищо. А Янева явно си пада по спортисти. Преди време секссимволът на волейбола ни имаше връзка с френския си колега Яник Базен. Двамата бяха заедно няколко години, но след това се разделиха заради натоварените си кариери.