Лекар от московска клиника, при който се е лекувала руската певицата, актриса и водеща Юлия Началова, нарече смъртта ѝ случайност. Д-р Василий Шуров опроверга информацията за това, че тя е страдала от диабет, лупус или пък, че е била наркозависима, пише Факти.бг.

"Не, тя нямаше нито диабет, нито лупус. Панкреасът ѝ беше в идеално състояние, захарта ѝ беше в норма. Да, за съжаление подаграта ѝ беше неглижирана, не си беше обърнала внимание. Юлия имаше болни бъбреци заради това. Но все пак сте виждали ръцете ѝ, тя не криеше белезите си", твърди Василий Шуров, добавяйки, че Юлия е загинала буквално заради нелепа случайност. Юлия Началова ще бъде погребана в четвъртък, 21 март на Троекуровското гробище в Москва.

Началова почина на 16 март в клиника в Москва само на 38-годишна възраст. Официалната причина за смъртта ѝ бе сърдечна недостатъчност, настъпила в резултат на мозъчен и белодробен отток. Допълнителни усложнения са били предизвикани и от подаграта. Началова е една от големите руските звезди на нашето време. Тя излиза на сцена едва на пет години, има осем музикални албума. Снимала се е в редица филми и е участвала в няколко телевизионни проекта.