Четирима са пострадали при катастрофи в Хасковска област, съобщават от полицията.

77-годишен велосипедист е без опасност за живота след инцидент. Катастрофата е станала снощи в 20,25 часа на улица „С.Дочков“ в Свиленград. 30-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е предприел маневра изпреварване на друга кола и впоследствие е ударил възрастният велосипедист. Пострадалият е настанен в местната болница с комоцио и охлузна рана на главата.

Неправоспособен мотоциклетист е пострадал в произшествие на 15-ти. В 17,20 часа на булевард „Раковски“ в Димитровград, 60-годишен водач на „Рено“ при наличие на маркировка М1 е предприел неправилна маневра завиване в обратна посока. Водачът не е бил пристроен в най-лявата пътна лента и не е имало достатъчно ширина от попътно движещият се от лявата му страна мотоциклет „Сузуки“, управляван от 25-годишен младеж от града. В произшествието е пострадал мотористът, който е транспортиран в хасковската болница с фрактура на китката, без опасност за живота. Още едно произшествие с мотоциклет е станало същия ден в Харманли. В 18,20 часа на кръстовището на улиците „Македония“ и „Ханска“, 18-годишен мотоциклетист на „Ямаха“ е предприел изпреварване без достатъчно разстояние, при което се е ударил в изпреварваният лек автомобил „Мердецес“, шофиран от 44-годишен харманлиец, който от своя страна е завивал наляво. От удара е пострадал моториста, който е с охлузни рани по ръцете и краката и натъртване на дясно бедро.

Неправоспособен и пиян водач е самокатастрофирал на 14-ти. В 5,30 часа на пътя между селата Елена и Криво поле, 29-годишният водач от Димитровград се е движил с несъобразена с релефа на пътя скорост с „Фолксвагена“ си. Поради неправоспособност и употреба на 0,89 промила алкохол е загубил контрол, излязъл е от пътя и се е ударил в дърво. От удара е с фрактура на долна челюст. Съставен акт.