С лошо време започва новата седмица. Днес през страната очакваме да премине студен атмосферен фронт. Той ще развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. В Централна и Западна България валежите ще са интензивни.

За 15 области на страната, сред които и Хасковска област е обявен в сила жълт код за опасно време. През денонощието ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Сумарни количества валеж за денонощието на места до 30-35 л/в.м, локално и повече.

Температурите временно ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 26°-31°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. На места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29°-32°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И във вторник ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на места ще са интензивни, възможни са и градушки. Вятърът ще е североизточен, в източната половина от страната – до умерен. И в сряда ще има валежи, на повече места в Стара планина и Южна България. На север валежите ще спрат. Дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 27° и 32°. В четвъртък ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, без валежи. Температурите ще се повишат. В петък ще остане горещо, но след обяд отново на места ще има условия за превалявания и гръмотевици. През почивните дни ще духа умерен вятър от север-северозапад и с него ще прониква хладен въздух. В събота в Източна България на места ще превали и прегърми. В неделя ще е почти без валежи.