Община Хасково налага санкции на две политически партии, които не са отстранили агитационните си материиари в законоустановения срок .

Съгласно Изборния кодекс в срок до 7 дни след изборния ден (3 юни 2019 г.) партиите, коалициите от партии и инициативни комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали (предизборни плакати) по повод на вече приключилите избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. С

При неизпълнение на задължението на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, се налага глоба от 1000 до 5000 лв.

Проверка на служителите на звено КОРЗ установи, че не са премахнати плакатите на ПП ГЕРБ и на ПП ДПС. Според Наредба на община Хасково ПП ГЕРБ са внесли депозит от 1000 лева преди началото на предизборната кампания, тази сума ще бъде задържана. ПП ДПС не са внесли такъв депозит затова е изпратена покана до председателя на партията да им бъде съставен Акт за установяване на Административно нарушение/АУАН/, въз основа на който ще им бъде определена санкция.