1. Стана ли ясно кой милее за развитието на спорта след общественото обсъждане за въпросния кредит за стадион „Младост“ и зала „Дружба“?

– Общинските съветници и кмета са в недоразумения и конфликти. Всички спортни деятели и аз в частност, като директор на спортно училище, страдаме, че нямаме една прекрасна спортна база. Градове като Харманли и Свиленград в това отношение са много по-напред.

2. От кога не е правен ремонт на стадион „Младост“?

– Живея от 1991 година в този град. Незнам от тогава дали е правен някакъв ремонт. От 4 години съм директор на спортното училище и нищо не се случва. Само докладни пускам и пак нищо. Имам усещането, че на никой не му пука. Стадионът наистина е в плачевно състояние за областен град като Хасково.

3. Колко деца тренират тук на стадиона?

– Като се има предвид, че 6 спортни клуба ползват базата на стадиона и спортната зала, според мен близо 300 деца тренират тук.

4. Възпитаниците на Спортното какви резултати имат?

– Имаме много добър международен принос. Две поредни години имаме вицесветовни шампиони по борба. Европейски шампион по бокс за кадети в лицето на Емирджан Мехмед. Преди това и Петя Делчева при борбата. Имаме медалисти от балкански игри. 60 медала сме завоювали от държавни първенства, балкански, европейски и световни. Мога да кажа, че сме в тройката на спортните училища.

5. Спортните деятели мълчат ли за проблемите?

– Кучетата си лаят, керванът си върви и това е. Нищо черно на бяло.

6. Докога нашият град ще изостава с базите и развитието на спорта?

– Въпреки всичко и тези проблеми съм оптимист, че до една – две години този стадион, следващия път като си говорим с вас, ще бъде едно ново начало, което няма да е края на новото начало, а ще бъде факт и тук ще се радваме на една прекрасна спортна база.