2022 година наближава, а малко след това ще се пренесем от годината на Вола - в тази на Тигъра.

Точно на 1 февруари 2022 г. според китайския астрологичен календар навлизаме в Годината на Тигъра, която ще бъде белязана под знака на елемента вода. Тя ще завърши пълния си кръг на 22 януари 2023 г.

Тъй като водният елемент е свързан с черния цвят, китайците наричат периода Година на Черния Воден Тигър. Хората, родени през 1950 г., 1962 г., 1974 г., 1986 г., 1998 г., 2010 г.. и 2022 г., се смятат за изключително смели, силни и вдъхновяващи. Тигърът, който е третият знак в цикъла на китайския зодиак, се отличава със своята непредсказуемост и недосегаемост.

Трябва да сте готови за много изненади и когато работите върху нещо, бъдете готови, че във всеки момент може да поеме в различна посока.

Трябва да бъдете в постоянна готовност да давате най-доброто от себе си и ако сте преминали през труден период в живота си, сега е времето да си дадете време, за да се "излекувате" от миналите грешки и болки.

Цветовете, които носят щастие в Годината на Тигъра ще са синьо, зелено, червено и жълто.

Влиянието на Тигъра върху другите знаци

Според китайската астрология Водният Тигър е най-малко безразсъден от всички 5 типа Тигри, като това не означава, че губи от силната си воля.

Водният Тигър влияе най-силно върху родените под знака на Плъха, Тигъра, Дракона, Коня, Маймуната и Кучето, които са зодиакални знаци Ян и ще ги направи по-импулсивни и ще ги освободи от предразсъдъци.

За Ин зодиакалните знаци - Бик, Заек, Змия, Коза, Петел, Прасе, влиянието е по-различно и ще им се наложи да влагат повече увереност и плам, като в противен случай ще се обезкуражават по-бързо от обикновено. 

Кариера

Ако имате проект, който се е провалил или не се е осъществил до този момент, му дайте шанс през годината на Тигъра, защото новите и оригинални идеи ще получат много възможности.

Пари

Тук трябва да бъдете внимателни и ако не сте, може да загубите цяло състояние, прекалено бързо. През 2022 г. постоянно ще се изкушавате да действате бързо, но не се поддавайте на импулси, когато са намесени пари.

Любов и семейство

Отношенията с близките ви хора у дома ще са спокойни и хармонични и егоизмът ще намалее драстично.

Трябва да бъдете внимателни в любовта, защото подобен период често се свързва с дребни проблеми на любовния фронт. Отношенията могат да бъдат обтегнати, а ако нямате половинка, бъдете особено внимателни, когато излизате на среща. Не прибързвайте нито със сериозни връзки, нито да съдите и отсявате хората срещу вас преди да ги опознаете наистина добре.

Тъй като 2022 г. е началото на Водния цикъл, това според китайските астролози ще донесе през следващите години късмет, щастие и здраве на много от зодиакалните знаци, но и много съдбоносни промени в живота на родените под знаците Маймуна и Змия.

Китайският хороскоп показва още, че през 2022 г. ще се появят нови лидери в областта на бизнеса и политиката. Тези хора, въпреки световната икономическа криза или вероятно поради нея, могат да постигнат максимален успех за своя бизнес и компании, като ги издигнат на по-високо ниво. Това няма да е никак лесно и ще бъде предшествано от множество конфликти на интереси, саботаж и недоволство, но в крайна сметка усилията им ще бъдат възнаградени.