ОВЕН

Началото на новата 2020 г. за Овните ще мине в открития - възможно е да откриете в себе си неочакван талант или не съвсем стандартни желания. Звездите съветват да приемете „находките“ с цялата сериозност: благодарение на тях ще имате шанс да промените коренно живота си, изпълвайки го със свежи удоволствия. През февруари е по-добре да си направите кратка ваканция и да се отпуснете: интроспекцията и внезапните прозрения, случили се миналия месец, изискват много енергия и вие почти сте изчерпали резервите й. Освен това, Плъхът скоро ще отвори възможности за кариерно израстване и самореализация и трябва да можете да ги използвате. Така че тялото и духът трябва да са в добра форма.

През първата половина на годината по-възрастните роднини ще изискват повишено внимание: възможни са разногласия и загуба на взаимно разбиране. Звездите предлагат интересен начин за изграждане на мостове - за привличане на роднини в бизнеса. Съвсем неочаквано „старите хора“ могат да бъдат много полезни, поне по отношение на идеите. Това ще ви позволи да "загасите" възникващ конфликт, а също и да си освободите известно време, за да се занимавате със спорт или творчество.

Втората половина на Годината на Металния плъх ще бъде наситена и трябва да се подготвите за това, като си направите ваканция през юли. В противен случай тайната любов, допълнителният източник на доходи, новото хоби и активните социални дейности, които несъмнено ви очакват през този период, ще доведат до нервно изтощение.

През декември 2020 г. ви очаква калейдоскоп от приятелски срещи и социални събития. Изобилието от нови познанства ще донесе удоволствие и полза - ще получите нови бизнес познати или ще получите благоприятна оферта за работа. Гастрономическите изкушения обаче, без които подобни събития не могат да се справят, могат да ви дойдат в повече. В буквалния смисъл: през втората половина на декември съществува риск да откриете, че любимите ви дънки не ви пасват. Не чакайте 1 януари да промените начина си на живот: прегледайте се точно в момента, когато забележите, че нещо не е наред.

ТЕЛЕЦ

През януари 2020 г. Телецът ще се превърне в безкомпромисен бизнесмен и ще отдели по-голямата част от времето и усилията си за разработване на големи „многопроходими“ финансови транзакции. Деловият дух ще изчезне от главата му само в един случай - ако партньорът предложи романтично пътуване. Съгласете се, зимният сезон е благоприятен за любовта и пътуванията, а засега нищо особено обещаващо не се вижда на фронта на бизнеса. За да не развалите втория (първи, пети) меден месец с неразположения, обърнете внимание по-отблизо на здравето си: това, което преди това е „отминавало само“, сега може да изисква съвет от специалист.

Първата половина на годината ще бъде богата на приятни бонуси: вашата активна работа в началото на годината ще даде плод под формата на конкретни цифри в банковата ви сметка. Не изпускайте опашката на Птицата на късмета от ръцете си и потърсете къде би било изгодно да инвестирате получените суми. Звездите обещават успех в операциите с недвижими имоти, ремонти, социални дейности. Изобщо няма да остане време за романтика, но не се притеснявайте: това няма да се отрази на семейния живот. По съвпадение партньорът ви също ще се съсредоточи върху нещо, което не засяга делата на сърцето, така че хармонията ще цари в къщата.

През втората половина на Годината на Металния плъх чувството ви за справедливост внезапно ще се обостри, което ще започне да ви тласка към търсенето на истината и праволинейността. Инициативата със сигурност е похвална, но не във всички области на живота. Например в семейството, детската образователна институция или със съседи номерът няма да работи: хората наоколо категорично ще откажат да признаят вашата невинност и ще влязат в конфликт. Така че, като се ограничите до изясняване на взаимоотношенията в работното поле, ще намерите златната среда.

"Вчера беше лято, а днес вали сняг..." През декември подобни мисли ще ви доведат до извода, че всичко наоколо се променя твърде бързо и няма смисъл да наблюдавате всичко. Не се отпускайте! Вашето благополучие през следващата година зависи от способността да намерите и забележите нещо ново, включително да направите полезни контакти.

БЛИЗНАЦИ

През януари 2020 г. вашето мото ще бъде фразата: „Нито ден без запознанства“. И причината не е, че Близнаците имат недостиг на комуникация. Просто животът ще започне постоянно да ви изправя пред най-необичайните и интересни хора, които можете да си представите. Не бързайте да използвате нови връзки за собствените си цели (въпреки че ще има изкушение, защото някои от тях могат да помогнат при решаването на вашите дългогодишни проблеми). Засега събирайте информация и укрепвайте връзките с малки, но приятни признаци на внимание.

През първата половина на годината работните оферти буквално ще залеят Близнаците, от чието изобилие може да им се завърти свят. Звездите по този въпрос са много консервативни и съветват да щурмувате нови хоризонти с повишено внимание, с малки стъпки, като същевременно си оставяте възможност да отскочите назад. Тази ситуация ще продължи до втората половина на 2020 г.: тогава ще се отворят перспективи на старото място и тази опция ще се окаже най-печеливша.

През втората половина на Годината на Металния плъх стабилността и предсказуемостта ще царуват в личния ви живот. Може би до септември на някои Близнаци такъв премерен живот ще започне да им доскучава и ще им се приискат страсти. Преди да се потопите във водовъртежа на нов роман, внимателно претеглете всичко: ако парашутът ви се отвори, е възможен голям конфликт с постоянния ви партньор, до прекъсване на връзката. Затова астролозите предлагат да не пълните своята и на другите глава с извънбрачни страсти, а да отделят време за себе си. Погрижете се за здравето, имиджа си, самообразованието - като цяло изпълнете мечтите си.

През ноември - началото на декември е време да покажете организаторски умения. Не се страхувайте от отговорност - и през декември ще имате шанс да "завъртите" неща, поразяващи по своя обхват и потенциални печалби. Противно на традицията, не бързайте да обобщавате: до финала във всички процеси, които сте започнали тази година, все още е доста далече.

РАК

Ако скъпите Раци можеха да забравят за собствения си статус и репутация, през януари 2020 г. определено щяха да се движат само с бягане. Тъй като в този период енергията им ще блика отвсякъде, след празничния релакс тези промени ще бъдат особено забележими. Представителите на противоположния пол ще оценят вашето „излъчване“, което ще се превърне в допълнителен източник на сила. Не бива обаче да "изпитвате" тялото за сила с излишък от впечатления и комуникация: отказвайте пътувания, особено далечни, и ежедневните партита.

Изразът „нито това, нито онова“ (точно той характеризира нещата през първата половина на годината) със сигурност не вдъхва оптимизъм. Но звездите никога не поставят недвусмислена диагноза - те само намекват. Ваше право е да не разбирате намеците и да възприемате всичко, което се случва, с хумор. Тогава сивото ежедневие ще блести с ярки цветове, сред които блестящите „петна” от успеха в кариерата ще бъдат особено забележими. Възможен допълнителен доход под формата на бонус или скъп подарък. Е, и здравето ви ще ви порадва със стабилност.

От втората половина на Годината на Металния плъх късметът ще започне да ви се усмихва тридесет и две каратова усмивка. Това ползотворно време може да се използва с еднакъв успех както за научна дейност, така и за започване на нови бизнес проекти, както и да се ангажирате със самоусъвършенстване.

В последния месец на годината ще дойде дългоочакваното време за промяна. През декември можете да се преместите на ново място на работа, коренно да промените имиджа си, да започнете ремонти, ентусиазирано да започнете да ходите в спортен клуб и дори да напуснете стария си партньор. Звездите дават карт бланш на всичко, обещават пълна подкрепа и дори гарантират да сложат сламки: ако впоследствие се разочаровате от решението си, ще имате шанс да получите всичко обратно.

ЛЪВ

Началото на новата 2020 г. Лъвовете ще посрещнат в обичайната си роля на фатални красавици/красавци. Представителите на противоположния пол ще се тълпят около вас - и, което е характерно, без никакви усилия от ваша страна. Освен това самите Лъвове през януари няма да загубят нито на йота трезвостта на ума и яснотата на разума. И това е добре. Усмихвайки се в точното време на точния човек, имате шанс да направите главозамайваща кариера, затова се усмихвайте по-често.

През първата половина на годината Лъвовете ще трябва да покажат зъбите си. Някои от колегите ще мотат да се възползват от вас за собствените си цели и ще трябва решително да ги поставите на място. Ситуацията ще има неочакван страничен ефект: шефовете ще станат свидетели на битката и ще оценят способността ви да отстоявате себе си. Звездите съветват: не се колебайте да изисквате увеличение на заплатата от изненадания ви шеф, както и допълнителна ваканция - ще получите всичко.

През втората половина на Годината на Металния плъх за Лъвовете ще се появи цел за постигане, за която ще работьт дълго време. Ще трябва да пожертват свободното време и да изоставят забавленията. Но лесно можете да издържите липсата на почивка поради добро здраве и търпение. При сделки с недвижими имоти можете да си позволите малко риск - това ще бъде оправдано. Допълнителни неприятности ще донесат възрастните роднини, които може да имат влошено здраве.

Очаква се краят на годината да е спокоен и премерен. Понеже не сте свикнали, ще продължите редовно да бързате, за да ускорите темпото, хващайки се за ту с допълнителна работа, ту с някакво допълнително задължение към роднините. Но новите възли ще се разплитат с удивителна лекота, така че ще трябва не само да се примирите с небрежното, дори забавено съществуване, но и да се научите как да му се наслаждавате. Това ще ви позволи ясно да видите картината на живота си и да разберете какво точно ви липсва за пълно щастие. Чувствайте се свободни да запишете задачите за следващата година - колкото повече е фиксиран този план, толкова по-големи са шансовете за неговото изпълнение.

ДЕВА

Началото на новата 2020 г. ще бъде запомнено от вас с много впечатления, които ще се изливат буквално от всякъде. Ще намерите нови книги, пътешествия и познанства и неочаквани прозрения. Нищо чудно, че до средата на януари ще почувствате лека умора и дори тъга - от факта, че животът ви не е това, за което сте мечтали. В този момент е важно да си дадете малко почивка, ограничавайки броя на случките и контактите. Но се налага да отложите релаксацията: края на януари и февруари не е време за релакс и забавяне! Звездите ви обещават възможност за кариерен удар, така че трябва да останете във форма.

През първата половина на годината ще се поизнервите. Внезапно другите ще изискват специално внимание: като се започне от децата, които внезапно ще спрат да се подчиняват, и завършва със съседите, които често ще ви идват на гости, или с наводнения (не дай Боже). Търсете спасение в работата. И отвъд нея всичко ще се получи от само себе си във времето. На самотните Деви звездите дават надежда за приятно запознанство. Обърнете внимание на сърцето си през последната седмица на май: вашият принц е някъде наблизо.

Втората половина на Годината на Металния плъх няма да започне много успешно. Най-вероятно вина за това ще имат вашите собствени илюзии, които ви накараха да повярвате в нещо, което не е и не може да бъде. И резултатът ще бъде стрес и неудовлетвореност. Вземете се в ръци, свалете розовите очила и трезво преценете колко силно реалността се разминава с въображаемия свят и какво трябва да направите, за да намалите тази дистанция. Потърсете подкрепа от стари приятели и почерпете енергия от природата и размишленията. Малко пътуване ще ви помогне да се отпуснете, което е по-добре да предприемете в компанията на далечен роднина или някога близък човек, когото не сте виждали дълго време по различни причини.

Краят на ноември и декември се очаква доста бурен. Очакват ви работа и в същото време - неочакван офис романс, който ще послужи като източник на вдъхновение, но в същото време ще направи нервни семейните Деви. Заключения дали играта си струва свещта е твърде рано да се правят. Просто се дръжте до празниците, без да изяснявате връзката и разчитайте на собствената си интуиция: именно тя ще покаже правилния начин.

ВЕЗНИ

Свършихте чудесна работа в края на 2019 г. - не само на работата, но и върху себе си, а през януари 2020 г. другите ще оценят вашата привлекателност, остроумие и бизнес качества. Насладете се на заслужена репутация, но не забравяйте да работите усилено, за да поддържате постигнатото ниво. За целта се опитайте да не задавате излишни въпроси, да не налагате мнението си и, разбира се, да се грижите за здравето и външния си вид. В средата на зимата съдбата подготвя за вас изненада под формата на стар познат, който изведнъж ще излезе с интересна оферта - бизнес или лична. От вас зависи да се съгласите или не, но помнете: всичко ново винаги е добре забравено старо.

През първата половина на годината ви очакват подаръци, пътувания, срещи, признание и интригуващи оферти. За съжаление, прилив на емоции заплашва да ви опустоши до дъното. За да избегнете криза, която може да се случи през пролетта, опитайте се да се дистанцирате малко от текущите си дела. Представете си, че не сте главният герой в живота си, а външен наблюдател. Разбира се, можете да се радвате и да се разстройвате, но не повече от това, ако гледате героя от любимия ви филм. Само не забравяйте да свалите тази маска пред любимия човек: искрените емоции на личния фронт ще бъдат благословия за вас и за връзката ви.

Много Везни ще започнат втората половина на Годината на Металния плъх с мисли дали са допуснали грешка при избора на професия. Не се притеснявайте: проблемите в работата са временни и не означават, че сте лош специалист. До края на лятото буквално ще бликате от нови идеи. Ако убедите шефовете си да реализират поне една от вашите идеи, ще поставете основите на много комфортно съществуване за години напред. В личния живот също има над какво да се разсъждава. Самотните Везни ще открият, че партньорите се променят неприлично често, а семейните трябва да наваксват, защото отношенията им с любимия човек ще станат по-хладни. Ситуацията трябва да бъде решена бързо и радикално, в противен случай самотата, която Везните могат да понесат с големи затруднения, ще се появи на хоризонта.

През декември Везните ще водят спокоен, премерен живот и ще отделят много време за самоусъвършенстване. Има вероятност приятелите и роднините да не разберат дълбочината ви и да започнат да се отдалечават. Най-добрият изход от ситуацията е нов общ бизнес, в който вие и вашите роднини трябва да участвате равнопоставено. Не става дума задължително за бизнес. Регистрирайте се заедно във фитнеса, на курсове по актьорско майсторство, в училището за млади бащи или във всеки друг клуб по интереси. Онези Везни, които все още не са намерили партньор в живота, трябва да бъдат внимателни - в края на годината ще получите повече от прозрачна улика къде точно да потърсите своя принц.

СКОРПИОН

Началото на новата 2020 г. ще ви принуди да се концентрирате върху решаването на финансови проблеми (между другото, не непременно на нашите) и изясняване на отношенията с другите. Изненадващо, напрегнатите диалози с леки признаци на скандал дори ще ви доставят удоволствие, защото вие Скорпионите сте фенове на отстояването на справедливостта. Развивайки се по такъв неочакван начин, в края на януари най-вероятно ще започнете да реализирате някакъв дългоочакван бизнес проект. Очакват ви командировки, бизнес срещи и познанства, както и вдъхновяващи корпоративни партита.

През първата половина на годината, като започнете от януари, страстта към работата ще намали леко градуса в личния ви живот, но в началото на пролетта трудовата активност ще се забави и лесно можете да върнете романтиката в отношенията с партньора ви. Големите котки, които ходят сами, най-накрая ще намерят чифт. Въпреки това, колкото и да сте омаяни от нова връзка, опитайте се да не мислите за сватба. Започнете ли да насилвате събитията - рискувате да изплашите предмета на своето обожание и да пропуснете шанса за дългосрочна връзка.

През втората половина на Годината на Металния плъх семейството ще дойде на първо място. Което, уви, не само ще ви зарадва, но и ще ви разстрои. По-възрастните роднини ще ви донесат най-много проблеми - няма да искат да правят дори и най-малките отстъпки. Отговорете на упорството им с повишена грижа и внимание - и компромис ще бъде намерен. В началото на лятото си струва да ограничите физическата активност и да не прекалявате с работата, но можете да си позволите няколко допълнителни парчета торта: излишните калории ще изгорят без следа.

В началото на декември Скорпионите внезапно ще се отегчат. Това може да ви тласне към приключения. Не че това начинание ще бъде неуспешно, но е малко вероятно да получите удовлетворение от неговите резултати. Най-добрият изход от ситуацията е да учите. Дори и да сте далеч от това, получаването на нови знания ще ви помогне да разнообразите живота си и да повишите нивото на благополучие. Сърдечните дела ще угодят на стабилността, а децата - на независимостта. Ако отдавна мечтаете за домашен любимец, но се страхувахте да реализирате плановете си - продължете: намерете истински приятел, който ще ви възнагради с любов и преданост.

СТРЕЛЕЦ

В началото на новата 2020 г. съществува риск да се започне с пъзел, наречен „Откъде да вземем пари?“. Причината за финансовата нестабилност най-вероятно ще са продължителните празници с пиршества и вашата нескромна щедрост по отношение на подаръци - както на себе си и на приятели, така и на непознати хора, които искате да впечатлите. Просто не изпадайте в паника и не се опитвайте да напуснете работа, за да се потопите в на пръв поглед по-„вкусен“ финансово проект: едно внезапно движение - и вече може да сте без старата си работа, а новата да се е изпарила някъде.

Първата половина на годината ще изисква забележителни организационни способности от вас. За да решите задачите максимално ефективно и в най-кратки срокове, трябва да поемете ролята на командир - както на работа, така и у дома. Основното нещо е да се усмихвате нежно и да захапвате езика си навреме: язвителни забележки и критики могат силно да навредят на колеги и близки, което очевидно няма да има полза за никого.

През втората половина на Годината на Металния плъх на работното ви място ще има лек застой, но колкото и да е скучно, това няма да се отрази на портфейла ви. Но над дома ви определено облаците ще започнат да се сгъстяват. Вашето витание в облаците през първата половина на годината няма да остане незабелязано, а „половинката“ ви доста категорично ще изисква внимание. Опитайте се да удовлетворите желанията на партньора си възможно най-скоро, в противен случай конфликтът рискува да стане катастрофален.

Ако направите всичко както трябва, до средата на есента хармонията ще се върне в дома ви. Приятелската атмосфера ще ви позволи да се отпуснете и да забавите темпо. Това е идеално време за планиране на бъдещето и си струва да го използвате, защото за традиционния период на изграждане на планове - декември - отново имате забавен курс с препятствия. Възможни са прекъсвания в графиците, малки аварии в ежедневието, повреда на оборудването, откриване на дефектни стоки... Спокойно, само спокойствие! Търсенето, тоест една година, приключва и ще приключи с обещаната голяма изненада. Предложение за брак, ключове от апартамент, разрешение за пребиваване в друга държава, дългоочаквана бременност... В края на декември дори и най-голямата мечта има шансове за „продажба“. Мечта!

КОЗИРОГ

Началото на новата 2020 година ще озадачи Козирозите доста на фона на непрекъснатите празници и мързелас... жажда за знания. Не се съпротивлявайте на импулса и не се колебайте да седнете с учебника дори на празничната трапеза: покровителят на идващата година знае какво ви тласка. Когато през втората половина на февруари ще имате шанс да промените коренно живота си към по-добро, като именно науката, постигната сред шумно забавление, ще се превърне във вашия коз. Е, дотогава ще се изисква постоянство, чувство за хумор (за да се преборим с приятели, които се смеят на „глупак“) и търпение, за да не влезете в конфликт с „половинката“, която се оплаква от невнимание.

През първата половина на годината финансовото положение, което е малко напрегнато, се стабилизира до началото на лятото. Напълно възможно е да се увеличи заплатата, появата на допълнителен източник на доходи или нови печеливши договори. В противен случай астролозите препоръчват да се подготвите за малък житейски смут. Ще бъдете завладени от емоции (а понякога и от нулата) и събитията ще се разгърнат по леко предвидим сценарий. Опитайте се да се държите под контрол и изпускайте излишната пара при активни тренировки, тихи дълги разходки или, в крайни случаи, ридаене на рамото на любим човек. Особено внимателни към здравето си да бъдат Козирозите, които имат проблеми със стомаха или кръвното.

Втората половина на Годината на Металния плъх ще бъде по-спокойна, но все пак няма да ви позволи да скучаете. В любовното поле са възможни жестоки кавги, но е възможно и сладко помирение. В бизнес сферата - трудности с партньорите, но и щедри награди. Възможни са конфликти с колеги, но ще имате пълно разбиране с шефовете. За да сте с твърда походка и победител, упражнявайте сдържаност, не се оплаквайте. И до средата на есента, пълната хармония със света ще се върне при вас.

В края на годината Козирозите ще са малко изтощени, но звездите настояват: все още не е време да се насладите на почивката. Дори ако наистина искате да отложите решението на всички проблеми, не се поддавайте на изкушението. Не поставяйте точка „аз“ през декември - незавършеният бизнес ще ви развали няколко месеца от новата година. Но ако превъзмогнете себе си, всички възли ще се разгадаят изненадващо лесно и бързо. Настроението ще бъде повдигнато от подаръци от близки, от които неочаквано ще има много и много различни.

ВОДОЛЕЙ

Пожелавайки си желание на масата на Нова година, вече в средата на януари 2020 г. ще откриете, че то... се сбъдва! От изненада може да не разберете веднага какво да правите с непреодолимото щастие и за какво да мечтаете за останалите 11 месеца. Междувременно е важно да се съсредоточите върху новите планове, защото началото на годината е един от най-благоприятните периоди в астрологичната карта на Водолея, когато трябва да се опитате да хванете късмета за опашката. Купете билет за лотария, направете предложение за брак, инвестирайте в недвижими имоти, сменете работното си място... Можете да извършвате всичко това отделно или можете да направите всичко наведнъж - късметът ще е на ваша страна.

Чувствайте се свободни да проявите увереност и инициативност преди началото на пролетта: Фортуна определено е на ваша страна. Но през март си струва да намалите инерцията. Колкото и да бързате с енергията от предишния период, все пак няма да ви стигне за всичко. В резултат на това до началото на лятото може да възникнат конфликти както на работното място, така и у дома. Всички проблеми на зодията се препоръчва да се решават със замах - най-добре като изчезнете от града или дори от страната. Пътуването обещава интересни и обещаващи контакти, които ще помогнат за изглаждане на проблемите в бизнеса и личната комуникация.

Втората половина на Годината на Металния плъх ще бъде наситена с промени в работната сфера. Този период дава шанс за промяна на обхвата на дейност. Но няма нужда да си тръгвате по английски - тоест мълчаливо, и още по-малко по френски - тоест да разрушите всички мостове зад вас. Изплатете дълговете си на предишното място, отрежете всички „опашки“, изпълнете всички задължения, предвидени в трудовия договор и, за сбогом, дайте на колегите си голяма вкусна торта, за да направите раздялата „сладка“. Старите контакти все още ще ви бъдат полезни, поддържайте отношенията си възможно най-топли.

През декември приятелите ще излязат на преден план. Наслаждавайки се на съвместно пазаруване или събирания, не забравяйте, че всичко е добре, когато е умерено. Ежедневните отсъствия от къщи могат да причинят атаки на ревност през втората половина, заплашвайки да се превърнат в грандиозен скандал. За да предотвратите разрив, няколко пъти поканете гаджето си във вашата приятелска компания. И тогава благодатта ще се върне във всички области на живота ви. А това е най-важното за подготовката за Нова година.

РИБИ

През новата 2020 година Риби ще летят на крилете на романтиката и през целия януари ще жънат плодовете на своя „брутален“ чар. За "бракуваните" представители на знака в личния живот ще цари пълна хармония. В семейството ще цари атмосфера на разбирателство и подкрепа: спокойно можете да очаквате, че дори и в най-трудните ситуации, близките ще помогнат поне морално. Самотните Риби през първото тримесечие трябва да бъдат по-внимателни - възможно е сред средата да намерите точно човека, с когото можете да изградите силни връзки.

Бурното начало на годината, разбира се, е прекрасно, но през първата половина на годината рискувате да се изморите. Дори и да ви се струва, че всичко е наред, слушайте внимателно тялото и не забравяйте да вземете курс от витамини: имунитетът ви е отслабен, така че съществува риск да хванете някаква неприятна продължителна настинка. Също така през този период си струва да бъдете търпеливи със семейството си. Да, те могат да бъдат "странни", но вашата задача е да пренебрегвате дребните ежедневни проблеми и да не грешите с близките си за нищо. Дори и невинните на пръв поглед упреци могат да доведат до конфликти и даже развод, разделяне на имуществото или до прекратяването на комуникацията в продължение на много години.

През втората половина на Годината на Металния плъх за Риби ще дойде най-доброто време! Тогава можете да поемате рискове и да правите всичко, за което преди това ви е липсвало смелост. Ако отдавна мислите за радикална промяна на имиджа, мечтаете да танцувате на пилон, фантазирате как да продадете апартамент и да си купите къща, мечтаете да признаете любовта си към вашия съсед, да напуснете работа и да започнете свой собствен бизнес, тогава това е вашият час! Възползвайте се от шанса - ефектът ще бъде невероятен и независимо как се развиват нещата, във всеки случай ще излезете от ерата на промяната като победител.

В края на есента звездите обещават на Риби повишаване на умствената и физическата сила. Идеите просто ще се изливат от вас. Но... внимателно - ако се захванете с всичко едновременно, това е пътят към провала. Изберете двете или три най-важни области и се концентрирайте само върху тях. В средата на декември е възможно отслабване на нервната система и това не е изненадващо след такава бурна година. Прекарайте останалата част от месеца в тишина, избягвайки многолюдни места и шумни компании.