Овен

Семейните двойки ще намерят смелост да си кажат какво наистина мислят един за друг. В противен случай една скандална ситуация, може да доведе до разруха на семейното огнище.

Носенето на андалузит дава сили на тийнейджърите за преодоляване на наболелите в тази възраст проблеми и изграждане на усет за самоопределяне и самостоятелност. Препоръчва се минералът да контактува директно с кожата.

Телец

Самотните навярно ще позволят на някой да влезе в живота им, но без ангажимент и без обещания. Ще разберете, че когато намерите правилния човек, няма нужда от много и излишни думи.

Държан продължително време в лявата ръка, апофелитът смекчава последствията от паралич, успокоява натрапчиви мисли и страхове. Същата терапия активира организма за справяне с алергии.

Близнаци

Влюбените и семейните двойки да очакват ден изпълнен с голяма хармония, ден в който няма да имат проблем да декларират някои от своите страхове, защото и без това ще ги преодолеят заедно.

Във вид на друза аметиста се поставя там, където човек прекарва по-голяма част от денонощието. На работното място е добре притежателят му да е във визуален контакт с него, в спалнята се препоръчва да бъде на нивото на главата.

Рак

Двойките вероятно ще изпитат някои шокиращи моменти, които ще бъдат причинени от малкото доверие, оказано един към друг. Навярно днес ще разберат, че пътят към помирението е съвсем различен.

Положен върху челния енергиен център, родохрозита активира ума и подобрява настроението. При стесняване на кръвоносните съдове се масажират дланите и слепоочията. Носен като украшение, има стимулиращо действие върху цялостната обмяна на веществата.

Лъв

Семейните все още ще имат какво да обсъдят относно някои обиди от отминали ситуации, които трудно могат да бъдат заличени с едно махане на ръка.

Розовият кварц успокоява болките и помага при проблеми на жлъчния мехур: с обработен минерал няколко пъти на ден се масажира линията между четвъртия пръст и петата на стъпалата. Тази терапия се прилага и при чернодробни проблеми, като се допълва с масаж на дланите.

Дева

Брачните двойки ще трябва днес да бъдат още по-близки и да преоткрият, какво означава да се подкрепят и да си помагат. Всеки трябва да се грижи за другия с по по-нежен и грижовен начин.

Зеления турмалин, положен върху челния енергиен център, предотвратява виенето на свят. Гердан от турмалинови късчета активира имунната система и засилва психическата устойчивост.

Везни

Със сигурност през този ден любовта ще придобие основно значение в живота ви, особено защото ще преоткриете чувството, което през отминалите дни е било необяснимо.

Сугилитът действа успокояващо върху нервната система. При масажиране на дланите облекчава болки от всякакъв тип. Носен като талисман, стимулира запаметяването. Енергичното триене на камък между двете длани активира силно имунната система.

Скорпион

Брачните двойки ще трябва да бъдат търпеливи, защото не всички могат да реагират по един и същи начин в най-разнообразните интимни ситуации. Денят ще бъде полезен, за да се опознаете още по-добре.

Тигровото око стимулира очистването на бронхите, когато се постави между слънчевия сплит и гръдната кост. Тази терапия активира дробовете и за преодоляване на астма, като задължително се използва и кехлибар.

Стрелец

Този ден определено може да съдържа добри новини за вас, така че свалете маската и се опитайте да го изживеете пълноценно, дори сантиментално. Денят ще бъде изпълнен с не малко изненади.

Серпентинът, поставен върху гръдната кост, може да помогне при смущения на сърдечния ритъм. При стомашно-чревни болки се поставя върху слънчевия сплит, а при менструационни оплаквания - върху базисния енергиен център. Държан в ръка, минералът уравновесява колебанията в настроението и успокоява при стрес и трескави състояния.

Козирог

В началото на деня двойките може да се сблъскат със своята нетърпеливост, но след това ще намерят верният път, така че денят да приключи благоприятно. Балансът ви ще се подобри и вече няма да се страхувате от нищо.

Камъкът празем ускорява оздравяването на раните чрез масажиране около засегнатите участъци. При напрегнатост се държи върху третото око. Чрез полагане върху сърдечната чакра подобрява кръвообращението.

Водолей

Неангажираните могат да вземат различни решения, в зависимост от това дали са в добро настроение или не. В първия случай очаквайте страхотни новини, във втория случай всички възможности за романтика ще бъдат изгубени.

Лазуритът носен като висулка или гердан, предпазва от раздразнения и възпаления на гърлото, действа стабилизиращо в областта на гласните струни и ларинкса. Препоръчва се да се носи за засилване на имунната система.

Риби

Днес би било подходящо да не позволявате на никого да ви влияе или да променя вашите намерения. Трябва да стигнете сами до дълбочината на сърцето си.

Планинският кристал засилва зрителните способности и облекчава състоянието при катаракта на очите: очите се мият с преварена вода, в която е престоял една нощ - поне три пъти дневно да се поставя върху клепачите. При нервни възпаления и мигрена се масажират дланите и челото с него.