Има знаци на зодиака, които са по-склонни от други да хванат вирусни инфекции, например грип или коронавирус. Чудите се дали сте изложени на риск? Прочетете тогава нашия коронавирусен хороскоп.

Козирог

Козирозите по природа имат силен имунитет, така че те няма от какво да се страхуват от разпространението на новия вирус. Вместо това е много по-важно да следите здравето на ставите и психиката си, тъй като слабата точка на родените под този знак е скелетът и предразположението към депресия. Затова на всички Козирози се препоръчва да прекарват повече време на слънце и не забравяйте да подкрепите тялото с витаминни комплекси, както и масаж.

Водолей

Водолеите разполагат с големи енергийни ресурси, така че тялото им лесно може да се справи с всякакви респираторни инфекции, предавани от въздушни капчици, включително коронавируси. Най-честите заболявания на този знак обаче са нервни разстройства и съдови проблеми. Затова Водолеите трябва да консумират големи количества храни, богати на витамини В и Е, и да се отпускат по-често, най-добре в компанията на близки приятели.

Риби

Представителите на знака Риби категорично не са щастливи със здравето и имунитета, така че страховете от заразяване с COVID-19 няма да бъдат неоснователни. Поради вродената си чувствителност Рибите трудно се справят със стреса и напрежението, което бързо ги изтощава. Последствията са предвидими: умората, стресът и емоционалното изтощение отслабват телата им и отварят пътя за всички видове патогени. За да избегнат инфекция, на Риби се препоръчва да укрепват имунната система с балансирана диета, витаминни комплекси и добра почивка.

Овен

Природата е надарила Овен със силен имунитет, но само няколко от тях си правят труда да следят внимателно здравето си. Ето защо не е изненадващо, че с възрастта представители на тази зодия придобиват "букет" от различни заболявания. Главата страда особено в това отношение: като правило Овенът често е преследван от мигрена, синузит, отит и зъбни проблеми. Въпреки това, при вирусни заболявания като грип, ТОРС или дори коронавирусна инфекция шансовете са незначителни. Благодарение на вродената имунна защита, Овенът може да изпита леки неразположения, но обикновено не се разболява тежко. Най-добрата „диета“ за тяхното здраве е курс от витамини и спокойствие.

Телец

Подобно на Овен, Телецът има добър здравен потенциал. Това е доста издръжлив знак, към който вирусите не могат да се „залепят“ толкова лесно, така че Телец рядко си взема отпуск по болест. Те обаче имат и свои слабости - гърлото и ларинкса, следователно: всички видове тонзилити, ангини и други „екстри“, свързани с този орган. Поради тази причина Телецът винаги трябва да се увива с шал при ветровито време, да избягва ледените напитки и да избягва хипотермия.

Близнаци

Близнаците естествено имат слаба трахея и бели дробове, така че заболявания като бронхит, плеврит, астма или пневмония са характерни за този зодиакален знак. И тъй като новият коронавирус е в състояние да засегне дълбоко дихателната система, причинявайки остра пневмония, Близнаците трябва да слушат всичко, което се казва за вируса, и да предприемат допълнителни превантивни мерки.

Освен това, за да не отслабят допълнително организма, представителите на знака трябва да се хранят по-добре и да спят достатъчно, а също така да бъдат по-малко разстроени заради дреболии.

Рак

Няма друг зодиакален знак, който да набира инфекции по-бързо от Рак. И тяхната чувствителна природа е виновна: дори и малък личен проблем може да се превърне в отправна точка за развитието на сериозно заболяване. И тъй като имунната система хвърля всички резерви за борба със стреса, тя няма сили да се бори с различни вируси, така че патогените лесно проникват в тялото.

За да „хванат“ по-малко нови инфекции, които се разпространяват със свръхзвукова скорост в съвременния свят, Раците не трябва да забравят за хигиената на ръцете и поддържането на имунната система чрез витамини от пресни зеленчуци и плодове.

Лъв

Лъвовете са необичайно енергични и ефективни. Поради своята активност и силен имунитет, те практически не се разболяват от инфекциозни заболявания и ако им се случи да хванат вирус, всичко по правило е ограничено до хрема и леко неразположение.

"Ахилесовата пета" на Лъвовете е сърцето и склонността към депресия, така че за тях е изключително важно да следят състоянието на своя "двигател" и да не се измъчват с натрапчиви мисли.

Дева

По принцип активните и трудолюбиви Деви не се оплакват от благополучието си, но ако дълго време са притеснени или тъжни, всякакви инфекции започват да се „прилепват“ към представителите на този знак една след друга. И тъй като чистите Деви са склонни да мислят много за здравето си и се притесняват от възможни инфекции, това може да доведе до още по-голям стрес и съответно намаляване на защитните сили на организма.

Следователно, най-полезното нещо за Девите е да се разсейвате от време на време и да превключвате вниманието си върху по-приятни неща, особено като се имат предвид най-новите световни събития и общото вълнение около новия коронавирус.

Везни

Везните не се различават с отлично здраве, но те също не могат да бъдат наречени често болен зодиакален знак. Тялото на Везните е доста устойчиво на ударите по имунната система и се справя добре с вирусите, които причиняват настинки. Основното нещо е да не се забавя лечението.

Но най-уязвимите части на тялото на Везни са бъбреците и гръбначният стълб. Хората, родени под този знак, винаги трябва да поддържат долната част на гърба топла и да изплакват бъбреците със специални чайове.

Скорпион

Въпреки бойната природа, за здравето на Скорпионите има много да се желае. Хората, родени под този знак, често имат проблеми с гърлото, сърцето, гърба, но те трябва да бъдат особено внимателни в периоди на огнища на сезонни заболявания поради чувствителността им към инфекции, пренасяни по въздух. Ключът към здравето на Скорпионите е умереността в диетата и физическата активност.

Стрелец

И въпреки че те мразят да се разболяват, именно представителите на този знак са първите, които вземат нови вируси. Освен това Стрелецът е по-предразположен към белодробни заболявания, като белодробен оток или остър пневмоторакс, а също така тежко преживяват и пневмонията.

И тъй като неизвестният досега коронавирус, който бързо се разпространява по света, засяга белите дробове, Стрелец трябва да бъде нащрек и да спазва всички препоръки на лекарите, за да предотврати нова инфекция.