Сегашната напрегната ситуация в целия свят изисква да прекарате колкото се може повече време у дома. За съжаление, това вероятно означава, че ежедневието ви е напълно променено и ако обичате да прекарвате време навън, този нов начин на живот може да бъде изключително разочароващ за вас.

За щастие, социалното дистанциране не трябва да бъде проблем, особено когато се заемете с някое ново хоби според зодията си.

Не се ясно колко дълго ще продължи този хаос, но пък това е чудесен момент най-накрая да се заемете с всички онези проекти, за които никога не сте имали време преди. Въпреки че вероятно пропускате любимите си стари занимания като хранене в ресторанти, ходене по барове с приятели, фитнес, разходка из квартала или организиране на партита, няма причина да не можете да си организирате парти сами. 

 
Всеки знак в зодиака има много неща, от които се интересува. Защо не използвате този период на социално дистанциране, за да опитате нещо извън обичайните неща за вашата зодия?

В крайна сметка слънцето навлезе в Овен на 19 март, а Овенът цели да мотивира и да остане активен. Въпреки че ви насърчават да останете вкъщи, определено можете да се възползвате от времето си у дома.

Ето няколко предложения за това как можете да направите това според зодиакалния си знак:

Овен: Уроци за прически и грим

Може да се чувствате вдъхновени да промените външния си вид, така че скочете в YouTube и започнете да учите как да прилагате нови техники за грим и прически. Това че нямате събитие, на което да отидете, не означава, че не можете да се нагласите. Прекарайте време в разкрасяване!

Телец: Йога и медитация

Свържете се с вашата духовност и подредете тези ваши чакри. Ще имате много полза от упражняването на ежедневна йога и медитация. Стресът от адаптирането към този нов начин на живот у дома изисква да се поспрете, да направите няколко дълбоки вдишвания и да изчистите главата си.

Близнаци: Онлайн партита

Да останете сами у дома, определено ще ви накара да се чувствате самотни, затова трябва да помислите за креативни начини, с които да раздвижите социалния си живот. Защо не да организирате няколко онлайн партита? Интересни разговори с приятели и забавни онлайн игри са супер идея на един конферентен разговор разстояние.

Рак: Обновете социалните си мрежи

Може да сте оставили кариерните цели настрана, докато отмине бурята, но това не означава, че не можете да отличите името си, докато сте вкъщи. Това е чудесен момент да актуализирате профилите си в социалните мрежи и да създадете съдържание, което ви помага да се свързвате с други хора.

Лъв: Направете албум с пътуванията си

Може да се наложи да отложите плановете си за ваканция, което определено е сърцераздирателно. Поне можете да преживеете всички пътувания, които сте предприели в миналото. Прекарайте времето си в правене на албуми от всичките си любими пътешествия. Може да не успеете да отидете до далечна дестинация в момента, но поне можете да пътувате назад във времето.

Дева: Разнообразете сексуалния си живот

Независимо дали сте останали вкъщи с половинката си или сами, няма по-добро време от сега да изпробвате всички вълнуващи пози и техники. Вземате правилните предпазни мерки, когато става въпрос за секс по време на епидемия, и се възползвайте от леглото – така или иначе ще прекарате много повече време в него тези дни.

Везни: Настолни и видео игри

Чувствате се в състезателно настроенние, така че защо да не влезете в режим геймър? Можете да играете настолни игри със съквартирантите си, да превъртите плейстейшъна или да играете игри срещу хора онлайн. Докато този период на социално дистанциране приключи, вие ще сте истински експерт в отбелязването на точки.

Скорпион: Почистване и организиране

Открийте своя вътрешен Монк и прекарайте времето на самоизолация в почистване и реорганизация на дома си. Дори и да сте доста организирани по принцип, вероятно има няколко прашни ъгъла, които може да забършете, или шкаф, чиято подредба отдавна отлагате. Забавлявайте се, като усилите музиката или слушате подкаст през това време. Заслужавате чисто пространство, в което да се мотаете.

Стрелец: Художествени проекти

Най-накрая имате цялото време на света, за да се отдадете на своята креативност. Избършете праха от боите и четките за рисуване. Започнете да пишете онова стихотворение, което се върти в главата ви от толкова много време. Започнете онзи крафт проект, който все отлагате. Добавете малко цвят към иначе трудна ситуация изразете себе си артистично.

Козирог: Гответе вкусни ястия

Защо да не прекарате това време, като вложите много креативност в храната и започнете да готвите наистина интересни и вкусни неща? Готвенето не е просто средство за постигане на цел. Готвенето всъщност наистина е изкуство. Забавлявайте се в кухнята и пренесете ресторанта в собствения си дом!

Водолей: Дневник на вашите мисли

Ползите от воденето на дневник са наистина неограничени. Той ви помага да измисляте свежи идеи, да решавате проблеми и да опознавате себе си на по-дълбоко ниво. Това е и начин да освободите всичките си потиснати емоции. Формирането на навик за ежедневно писане далеч не е лесно, но сега е вашият шанс да поставите писалката върху хартия.

Риби: Направи си сам

Вместо да излизате, за да си купите нещо, което ви е потрябвало, защо не изпробвате идеята „Направи си сам“? Това е не само възможност да покажете творческите си заложби, но е и шанс да докажете колко самостоятелни и находчиви можете да бъдете с това, което вече имате вкъщи.